Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LAT nepriėmė nagrinėti „Achemos grupės“ bendrovės ieškinio „Klaipėdos naftai“

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) nepriėmė nagrinėti „Achemos grupei“ priklausančios naftos produktų krovos bendrovės Krovinių terminalas ieškinio „Klaipėdos naftai“, kuriuo Krovinių terminalas siekė prisiteisti beveik 6 mln. eurų.
Pratybos „Achemoje“ 2020 m. Vasario 27 d.
„Achema“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

LAT nepriėmus nagrinėti kasacinio skundo, liko galioti pernai kovo 7 dieną priimtas Vilniaus apygardos teismo sprendimas, kuriuo Krovinių terminalo ieškinys buvo atmestas, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Klaipėdos nafta“.

Krovinių terminalas 2016 metų gruodį pateiktu ieškiniu teismo prašė 2011 metų lapkritį „Klaipėdos naftos“ ir „Orlen Lietuvos“ pasirašytą sutartį pripažinti niekine ir negaliojančia, bei iš „Klaipėdos naftos“ priteisti 5,995 mln. eurų žalos – pasak įmonės, sutartis neva pažeidė Konkurencijos įstatymą ir ribojo galimybes sąžiningai konkuruoti šviesių naftos produktų krovos rinkoje.

Žiniasklaida skelbė, kad pagal sutartį „Klaipėdos nafta“ gavo išskirtinę teisę krauti visus „Orlen Lietuvos“ per Klaipėdos uostą kraunamus šviesius naftos produktus. Iki tol ji krovė apie 70 proc. šviesių bei tamsių produktų, o 30 proc. jų buvo kraunama per Krovinių terminalą.

Tuometinis „Klaipėdos naftos“ Teisės skyriaus vadovas Arūnas Kasparas sakė, kad byla buvo nagrinėjama ilgai, nes ji sudėtinga ir didelės apimties, ir tai pripažino ir Vilniaus apygardos teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius