Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Latvenergo“ vadovas A.Žiguras atsistatydino

Latvijos valstybinio energetikos koncerno valdybos pirmininkas Aris Žiguras penktadienį atsistatydino. Koncerno taryba laikinai eiti šias pareigas paskyrė valdybos narį, finansų direktorių Guntarą Balčuną, pranešė „Latvenergo“.
„Latvenergo“ generalinis direktorius Aris Žigurs
„Latvenergo“ generalinis direktorius Aris Žigurs / Jurgitos Lapienytės nuotr.

Prieš mėnesį „Latvenergo“ taryba pradėjo tirti koncerno pareigūnų veiksmus ir įvykius 2015 metais, siekdama išsiaiškinti, ar „Latvenergo“ pagrįstai buvo palanki kai kuriems verslininkams, taip pat siekdama išsiaiškinti, ar ankstesniais metais atlikti pirkimai bei sandoriai atitinka vidinius ir išorinius reikalavimus.

„Patikrinimai nepateikė papildomų faktų, dėl kurių reikėtų atlikti papildomą baudžiamąjį teisinį tyrimą. Kita vertus, visuomeninės televizijos ir kitų žiniasklaidos priemonių skelbta informacija, taip pat patikrinimo metu gauta informacija yra pakankama priežastis tarybai, kaip priežiūros institucijai, užimti principinę pozicija tiek dėl etikos principų pažeidimų valdant koncerną, tiek ir dėl situacijų, kurios kelia įtarimų“, – pažymima „Latvenergo“ pranešime.

Praėjusį mėnesį Latvijos visuomeninės televizijos laida „De facto“ paviešino surinktą informaciją prie 2015 metais vykusias neteisėtas derybas dėl permainų „Latvenergo“ valdyboje bei viešųjų pirkimų, kuriose, kaip skelbė laida, dalyvavo A.Žiguras, buvęs „Latvenergo“ valdybos narys Maris Kunickis ir liūdnai pagarsėjęs verslininkas Maris Martinsonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius