Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijoje vedamos derybos dėl Rusijos liberalios televizijos „Dožd“ transliavimo iš Rygos

Latvijoje šiuo metu vedamos derybos dėl Rusijoje blokuoto nepriklausomo televizijos kanalo „Dožd“ transliavimo iš Rygos, rodo naujienų agentūros BNS turima informacija.
Rusijos televizija „Dožd“
Rusijos televizija „Dožd“ / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Latvijos nacionalinės elektroninės žiniasklaidos tarybos pirmininkas Ivaras Abuolinis BNS patvirtino, kad tokios derybos vyksta ir kad jose dalyvauja kelios žiniasklaidos bendrovės. Tačiau jis atsisakė nurodyti, kokios tai bendrovės.

Neoficialiai manoma, jog esama didelės tikimybės, kad derybos dėl televizijos „Dožd“ transliavimo iš Rygos bus sėkmingos. BNS žiniomis, vyksta derybos ir dėl kitų televizijos kanalų, daugiausia skirtų Rusijos auditorijai, transliavimo iš Rygos.

Kovo 4 dieną liberalus Rusijos televizijos kanalas „Dožd“ pranešė, kad laikinai stabdo darbą, gavęs valdžios nurodymą nutraukti savo veiklą dėl transliacijų apie Maskvos invaziją į Ukrainą.

Liberalus radijas „Echo Moskvy“ taip pat pranešė, kad yra šalinamas iš eterio dėl karo Ukrainoje nušvietimo.

Vokiečių visuomeninio transliuotojo „Deutsche Welle“ biuras, vasario pradžioje uždarytas Maskvoje, artimiausiu metu atnaujins darbą Rygoje, antradienį pranešė transliuotojo vadovybė.

„Deutsche Welle“ savo biurą Maskvoje uždarė Rusijai nurodžius sustabdyti veiklą šalyje, kai Vokietija uždraudė savo teritorijoje transliuoti Kremliaus ruporu laikomos valstybinės televizijos RT laidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius