Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Latvijos geležinkeliai“ atleido apie tūkstantį darbuotojų

Latvijos nacionalinė pervežimų geležinkeliais operatorė ir geležinkelių infrastruktūros valdytoja „Latvijas dzelzcelš“ („Latvijos geležinkeliai“) pranešė šiemet atleidusi jau apie tūkstantį darbuotojų.
Latvija
Latvija / 123RF.com nuotr.

Įmonės atstovė spaudai Ela Petermanė sakė, jog darbo vietų skaičius mažinamas vadovaujantis metų pradžioje priimtais sprendimais dėl drastiško krovinių srautų kritimo. Iš viso per visus šiuos metus planuojama atleisti maždaug 1,5 tūkst., arba apie 24 proc., darbuotojų.

Ji pridūrė, jog darbo sutartys nutraukiamos tiek su administravimo, tiek ir su techniniais darbuotojais, kurių darbo funkcijos persidengia arba jų nebereikia dėl krovinių srautų sumažėjimo.

2019-aisiais „Latvijos geležinkeliai“ patyrė 9,3 mln. eurų grynąjį nuostolį, finansinei apyvartai sumenkus 7,5 proc. iki 337,645 mln. eurų, o pirmąjį šių metų ketvirtį ji buvo jau trečdaliu kuklesnė nei prieš metus.

Per praėjusius metus Latvijos geležinkeliais pervežta 41,49 mln. tonų krovinių – 15,8 proc. mažiau nei ankstesniais metais. Šiemet sausio-balandžio mėnesiais gabenimo apimtis sumenko 46,9 proc. iki 8,013 mln. tonų.

Valstybės valdoma „Latvijas dzelzcelš“ turi šešias antrines įmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius