Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos „Indexo“ per IPO pritraukė 7,49 mln. eurų

Latvijos pensijų santaupų valdymo bendrovė „Indexo“, planuojanti persitvarkyti į komercinį banką, per pirminį viešąjį akcijų siūlymą (IPO) pritraukė planuotą sumą – 7,49 mln. eurų.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Pasak bendrovė pranešimo, paklausa gerokai viršijo pasiūlą – iš viso daugiau kaip 3,5 tūkst. investuotojų norėjo įsigyti akcijų už 9,99 mln. eurų.

Pasak „Indexo“ valdybos pirmininko Valdžio Siksnio, didelė akcijų paklausa yra geriausias „Indexo“ planų kurti naują banką įrodymas.

Per IPO akcijų įsigijo 3226 privatūs ir 336 korporatyviniai investuotojai, įskaitant investicinius fondus. Daugiau nei 91 proc. investuotojų buvo iš Latvijos, o dauguma kitų investuotojų – iš Estijos. Vidutinė akcijų pirkimo sandorio vertė buvo 1900 eurų.

„Šis pirminis viešasis akcijų siūlymas buvo unikalus tuo, kad jį įgyvendinome naudodamiesi savo ištekliais, nedalyvaujant investiciniam bankui, o tai leidžia mums visas pritrauktas lėšas panaudoti savo planų įgyvendinimui“, – pridūrė V.Siksnis.

„Indexo“ akcijos bus įtrauktos į „Nasdaq“ Rygos vertybinių popierių biržos Baltijos šalių oficialųjį sąrašą. Pirmoji prekybos diena – liepos 15-oji.

Anksčiau „Indexo“ skelbė planus teikti paraišką komercinio banko licencijai gauti ir palaipsniui pradėti teikti bankininkystės paslaugas, pirmiausia privatiems klientams, o vėliau – įmonėms.

Šiuo metu „Indexo“ turi beveik 80 tūkst. klientų, o bendra valdomų pensijų santaupų suma siekia beveik pusę 0,5 mlrd. eurų.

Šią bendrovę 2017-aisiais įsteigė daugiau kaip 30 žinomų Latvijos verslininkų ir įmonių vadovų, siekdami įdiegti naują požiūrį į turto valdymą pensijų rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius