Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 09 /14:13

Paskui Lietuvą nepasekė: Latvijos parlamentas atmetė siūlymą padidinti alkoholio įsigijimo amžių iki 20 metų

Latvijos parlamentas ketvirtadienį atmetė pasiūlymą, kuriuo būtų uždrausta parduoti alkoholinius gėrimus jaunesniems nei 20 metų asmenims.
Alus
Alus / Shutterstock nuotr.

Ketvirtadienį patvirtintais pakeitimais taip pat apribojama alkoholinių gėrimų reklama, rinkodara ir prieinamumas. Taip siekiama užtikrinti, kad vartotojai gautų papildomos informacijos apie alkoholinių gėrimų energinę ir maistinę vertę bei sudėtį.

Siekiant sumažinti impulsyvų pirkimą, pakeitimais numatoma uždrausti pardavimo skatinimo akcijas, kuriomis siūloma įsigyti kelis alkoholinių gėrimų vienetus už mažesnę kainą, taip pat nuolaidas alkoholiniams gėrimams pagal vartotojų lojalumo programas.

Pakeitimais siekiama uždrausti reklamuoti alkoholinių gėrimų kainas ir nuolaidas žiniasklaidoje, spausdintiniuose reklaminiuose ir vartojimo leidiniuose, kino teatruose, internete, naudojantis pašto paslaugomis, įskaitant elektroninį paštą, taip pat mažmeninės prekybos vietose, kuriose parduodami alkoholiniai gėrimai.

Taip pat planuojama uždrausti siūlyti alkoholinius gėrimus nemokamai, kaip dovaną ar kompensaciją prekybos ir paslaugų teikimo vietose.

Įstatymo projekte taip pat numatyta, kad mažmeninė prekyba alkoholiniais gėrimais bus draudžiama lošimų vietose. Šia nuostata siekiama atskirti du priklausomybę lemiančius procesus, teigiama įstatymo projekto pastabose.

Parlamentas dar turės balsuoti dėl pakeitimų per galutinį svarstymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius