-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos privatizavimo agentūra: už „Citadele“ pasiūlyta gera kaina

Latvijos banko „Citadele“ pirkėjas pasiūlė gerą kainą, pareiškė Latvijos privatizavimo agentūros vadovas.
Latvijos eurų monetos
Latvijos eurų monetos / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Citadele bankas

„Kainą apsprendžia paklausa ir pasiūla. Dabar Europoje daug panašioje kaip „Citadele“ padėtyje atsidūrusių bankų, o pirkėjų – maža. Todėl tiek kaina, tiek ir pasirinktas pirkėjas – geri“, – žiniasklaidai sakė Ansis Spridzanas.

Anot jo, su „Citadele“ pirkėju toliau deramasi dėl sandorio sąlygų, kurių viena – pardavimo, įskaitant ir viešojo, draudimo terminas. Beveik 75 proc. banko akcijų pirkimo-pardavimo sutartį planuojama pasirašyti per artimiausias savaites, o vėliausiai – iki 2015 metų kovo 31 dienos, sakė A.Spridzanas.

L.Straujuma pranešė, jog JAV fondas įsigis 25 proc. „Citadele“ akcijų paketą, o 50 proc. akcijų pasidalins investuotojai iš JAV.

„Tenkinant investuotojų reikalavimą laikytis konfidencialumo, jie bus įvardyti ir sandorio sąlygos paskelbtos tik po sutarties pasirašymo, juolab derybos tebevyksta. Kita vertus, akcijas investuotojai perka kiekvienas atskirai – specialiai tam bendrovė nebus steigiama“, – pridūrė A.Spridzanas.

Jis pabrėžė, jog sandoriui būtini ne tik Latvijos finansų ir kapitalo komisijos, bet ir Lietuvos bei Šveicarijos bankų priežiūros institucijų pritarimas, o tam gali prireikti šešių mėnesių.

„Citadele“ turi to paties pavadinimo antrinį banką Lietuvoje.

Latvijos vyriausybės vadovė Laimdota Straujuma antradienį patvirtino, jog „Ripplewood Holdings“ fondo vadovaujama investuotojų grupė už Latvijos valstybės akcijų paketą – 75 proc. minus viena akcija – siūlo 74 mln. eurų.

Latvija yra įsipareigojusi Europos Komisijai iki 2014 metų pabaigos privatizuoti „Citadele“.

Praėjusią savaitę L.Straujuma pranešė, jog JAV fondas įsigis 25 proc. „Citadele“ akcijų paketą, o 50 proc. akcijų pasidalins investuotojai iš JAV.

Latvijos visuomeninės televizijos žiniomis, 50 proc. „Citadele“ akcijų pasidalys buvęs JAV Federalinių rezervų banko vadovas Paulas Volckeris, Safra bankininkų šeimos atstovai, JAV investicijų bendrovės „Allen & Co Managing“ vadovas Stanley Shumanas, Egipto milijardierius Naguibas Sawiris, JAV investicijų bendrovės „Cramer Roshental & McGlynn“ vienas steigėjų Geraldas Crameris, Kanados rizikos kapitalo fondas „Vealhouse Capital Management“.

Latvija 2008 metų susitarimu dėl tarptautinės finansinės pagalbos yra įsipareigojusi Europos Komisijai iki 2014 metų pabaigos privatizuoti „Citadele“, kuris veiklą pradėjo 2010 metų rugpjūtį, perėmęs žlugusio ir valstybės išgelbėto „Parex“ banko likvidžius aktyvus.

25 proc. ir vieną „Citadele“ akciją valdo Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius