Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 08 /16:41

Lažybų bendrovei – 15 tūkst. eurų bauda: nustatė „ne tą“ favoritą ir anuliavo žaidėjų laimėjimą

Lošimų priežiūros tarnyba (LPT) trečiadienį paskelbė, jog lažybas organizuojanti UAB „Amber Gaming“ gavo 15 tūkst. eurų baudą dėl neteisėtų veiksmų. Bendrovė anuliavo žaidėjų laimėjimus ir tai argumentavo neteisingai nustatytu koeficientu. UAB „Amber Gaming“ valdo prekės ženklą „7bet“.
Krepšinis
Krepšinis / Shutterstock nuotr.

Kaip skelbia LPT, po atlikto neplaninio patikrinimo UAB „Amber Gaming“ paskirta 15 tūkst. eurų bauda, bendrovė įspėta apie galimą licencijos organizuoti totalizatorių galiojimo sustabdymą.

Toks sprendimas priimtas nustačius, kad statymai už lažybų įvykio tarp Švedijos krepšinio komandų „Tureberg“ ir „AIK Basket" nugalėtoją bei pranašumo statymai 2023 m. spalio 25 d. anuliuoti nepagrįstai.

Bendrovė įpareigota ne vėliau kaip iki 2024 m. gegužės 13 d. pašalinti konstatuotą pažeidimą

„Bendrovės neplaninis specialusis patikrinimas atliktas gavus pareiškėjo skundą dėl to, kad bendrovė, remdamasi nuotolinio lošimo organizavimo reglamento 12.4 punktu priėmė sprendimą anuliuoti statymus už rungtynių nugalėtoją bei pranašumo statymus, tokį sprendimą motyvuodama iš pasiūlos tiekėjo gauta informacija, kad įvykyje Tureberg vs. AIK Basket (2023-10-25) buvo iš esmės suklysta, nustatant koeficientus, nes rungtynių favoritu nustatyta ne ta komanda. Taip pat bendrovė nurodė, kad atsižvelgė į kitų lažybų bendrovių siūlomus koeficientus dėl minėto lažybų įvykio ir nustatė, jog bendrovės siūlomi koeficientai išties klaidingi“, – rašoma pranešime.

Bendrovė statymų anuliavimą grindė dviem pagrindais: suklysta nustačius akivaizdžiai klaidingą lažybų koeficientą ir baigties koeficientas iš esmės skyrėsi nuo tos pačios baigties koeficientų kitų lažybų bendrovių pasiūloje statymo priėmimo metu, nurodo LPT.

Atlikdama patikrinimą LPT nustatė, kad lažybų rinkoje intervalas tarp koeficientų, kuri komanda nugalės lažybų įvykyje Tureberg vs. AIK Basket, buvo gana didelis ir buvo nemaži koeficientų už lažybų įvykį svyravimai, todėl negalima daryti vienareikšmiškos išvados, kad lažybų įvykio favoritas, kaip teigė bendrovė, turėjo būti komanda „AIK Basket“.

„Įvertinus visus surinktus įrodymus nustatyta, kad lažybų rinkoje prognozuojant lažybų įvykio Tureberg vs. AIK Basket (2023-10-25) baigtį komanda AIK Basket ne visą laiką buvo laikoma šių rungtynių nugalėtoja, o bendrovės siūlytas lažintis koeficientas 2.40 už AIK Basket pergalę nebuvo išskirtinis ir akivaizdžiai nesiskyrė nuo daugumos kitų lažybų bendrovių nustatytų lažybų koeficientų, todėl bendrovės siūlytas koeficientas už varžybų nugalėtoją ir pranašumo statymus negali būti laikomas akivaizdžia bendrovės klaida, suteikusia pagrindą anuliuoti statymus už rungtynių nugalėtoją bei pranašumo statymus, vadovaujantis bendrovės reglamento 12.4 (i) ir 12.4 (vi) papunkčiais“, – rašoma LPT pranešime.

Priežiūros tarnybos priimami sprendimai nėra galutiniai bei gali būti skundžiami Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

Tai – jau antra tokio dydžio bauda per kiek daugiau nei mėnesį. Balandį skelbėme, kad lošimų organizatorei „Amber Gaming“ už lažybų statymų ribojimą skirta 15 tūkst. eurų bauda.

Bauda skirta neplanuotai patikrinus įmonę po to, kai LPT 2023 metų spalį gavo septynių pareiškėjų skundą dėl „Amber Gaming“ veiksmų ribojant lažybų statymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius