Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos „Orlen“ užbaigė „Lotos“ grupės perėmimo sandorį

Didžiausias Lenkijos naftos koncernas „Orlen“, valdantis Lietuvos naftos perdirbimo gamyklą, pranešė užbaigęs pagrindinės konkurentės Lenkijoje – „Lotos“ grupės – perėmimo sandorį.
„Orlen“ degalinė
„Orlen“ degalinė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Šis susijungimas atveria kelią sinergijai, kuri bus pasiekta išnaudojant abiejų bendrovių potencialą. Todėl „PKN Orlen“ ir „Grupa Lotos“ susijungimas iš karto leis padidinti kapitalo išlaidas, paspartinti pelningiausių projektų įgyvendinimą, padidins Lenkijos energetinę nepriklausomybę ir užtikrins stabilų degalų tiekimą visiems klientams“, – teigiama „Orlen“ pranešime.

Jame pažymima, kad 2021-aisiais „Orlen“ grupės kapitalo išlaidos pasiekė rekordinę sumą – 9,9 mlrd. zlotų (apie 2,1 mlrd. eurų), o šiais metais investicijos turėtų augti iki 15,2 mlrd. zlotų (3,2 mlrd. eurų).

Ketinimų protokolą dėl „Grupa Lotos“ įsigijimo „Orlen“ su Lenkijos vyriausybe pasirašė 2018 metų vasarį, o 2019-ųjų viduryje paprašė Europos Komisijos leidimo šiam sandoriui, kuris buvo gautas tik šių metų birželį.

Prieš dvejus metus „Orlen“ pasirašė ketinimų protokolą su šalies vyriausybe dėl jos kontroliuojamos naftos ir dujų bendrovės „Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo“ (PGNiG) kontrolės perėmimo.

Anksčiau skelbtais skaičiavimais, sujungus „Orlen“, „Energa group“, „Lotos“ ir „PGNiG“ aktyvus, energetikos milžinės metinės pajamos sieks apie 200 mlrd. zlotų (apie 42,4 mlrd. eurų), o pagrindinių segmentų EBITDA (pelnas iki mokesčių, palūkanų ir amortizacijos atskaičiavimų) – apie 20 mlrd. zlotų per metus. Vykdant naujas investicijas, tikimasi iki 2030 metų dukart padidinti veiklos rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius