Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkų kelionių organizatorė nebegaus „Novaturo“: savininkas svarstys akcijas platinti per biržą

„Polish Enterprise Fund VI“ (PEF VI), privataus kapitalo fondas, kurį valdo „Enterprise Investors“, paskelbė, kad tebevykstant pranešimo apie koncentraciją nagrinėjimui, priėmė sprendimą nutraukti prieš 4 mėnesius pasirašytą sutartį su „Itaka Holdings“ dėl „Novaturo“ pardavimo, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Novaturas
Novaturas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

PEF VI įsigijo 71 proc. „Novaturo“ akcijų paketą 2007 metais ir investavo į tolimesnę įmonės plėtrą. Numatoma, kad 2017 metais įmonės kelionių ir bilietų pardavimai lyginant su praėjusiais metais išaugs 25 proc., kas leis pasiekti maždaug 125 mln. eurų pajamas ir 10 mln. eurų EBITDA.

„Atsižvelgdami į dinamišką „Novaturo“ augimą ir puikius finansinius rezultatus, bei negalėdami nuspėti reguliacinių procesų trukmės, priėmėme sprendimą nutraukti sutartį su „Itaka“ ir įvertinti kitas strategines alternatyvas „Novaturo“ atžvilgiu. Konkrečiai, šiuo metu svarstome galimybę įgyvendinti viešą akcijų siūlymą ir išplatinti akcijas Varšuvos ir Vilniaus vertybinių popierių biržose“, – pranešime cituojamas „Enterprise Investors“ partneris Sebastianas Królis.

Komentuodamas „Enterprise Investors“ sprendimą, „Novaturo“ grupės generalinis direktorius Linas Aldonis sakė: „Įmonė turi tvirtą finansinį pagrindą ir puikias veiklos perspektyvas ne vieneriems metams į priekį. Aš tvirtai tikiu, kad egzistuoja visos sąlygos tam, kad „Novaturas“ galėtų sudominti finansinius investuotojus ir sėkmingai žengti į akcijų biržą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius