Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

„Lenovo“ grynasis pelnas praėjusį ketvirtį išaugo daugiau nei dvigubai

Kinijos „Lenovo Group“ – didžiausia pasaulyje asmeninių kompiuterių gamintoja – pranešė apie daugiau nei dvigubai išaugusi savo fiskalinių metų pirmojo ketvirčio grynąjį pelną, pasiekusį rekordinį lygį, kurį paskatino didelė paklausa.
„Lenovo“
„Lenovo“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis „Lenovo“ pranešimu spaudai, praėjusio ketvirčio grynasis pelnas sudarė 466 mln. JAV dolerių, arba 4,02 JAV dolerio akcijai, palyginti su 213 mln. JAV dolerių, arba 1,8 JAV dolerio akcijai ankstesnių finansinių metų pirmąjį ketvirtį.

Bendrovės pajamos išaugo 27 proc. iki 16,93 mlrd. JAV dolerių.

„Lenovo“ pažymėjo matanti geras galimybes tvariai verslo plėtrai ir pelno augimui įvairiose savo veiklos srityse, įskaitant infrastruktūros sprendimus bei aukščiausios klasės asmeninių kompiuterių ir vartotojų prietaisų, tokių kaip planšetiniai kompiuteriai ir išmanieji telefonai, gamybą.

„Inovacijos padės bendrovei išlaikyti pelningą ir tvarų augimą“, – rašoma pranešime spaudai.

Pirmąjį finansinį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, „Lenovo“ išlaidos tyrimams ir plėtrai padidėjo 40 proc., o per artimiausius trejus metus bendrovė planuoja padidinti savo investicijas dvigubai.

Pirmojo finansinio ketvirčio finansinėse ataskaitose „Lenovo“ pirmą kartą paskelbė savo padalinio „Solutions & Services Group“ (SSG), kuris buvo sukurtas šių metų balandžio mėnesį siekiant sujungti visas bendrovės paslaugas ir sprendimus, rezultatus.

SSG ketvirčio pajamos išaugo 38 proc. iki 1,18 mlrd. JAV dolerių, o veiklos marža siekė 22 proc. – gerokai daugiau nei tradicinės techninės įrangos padalinio marža.

Infrastruktūros sprendimų („Infrastructure Solutions Group“, ISG) ir išmaniųjų įrenginių padalinių („Intelligent Device Group“, IDG) pajamos pasiekė rekordinį lygį, atitinkamai 1,8 mlrd. Ir 14,7 mlrd. JAV dolerių.

Trečiadienį Honkongo vertybinių popierių biržoje „Lenovo“ akcijos pabrango 7,6 procento.

Bendrovės rinkos vertė nuo šių metų pradžios išaugo beveik 10 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius