Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lentynos mokestį“ turi ir vaistinės

Farmacininkų reklamos veikla bene griežčiausiai pažabota įstatymu, tačiau dvi didžiausius vaistinių tinklus valdančios bendrovės EVRC ir „Reklamos sklaida“ iš reklamos uždirba keliskart didesnius pelnus nei tradicinės agentūros.
Nors sergančiųjų gripu nedaug, peršalimo ligos nepalieka klaipėdiečių ramybėje.
Vaistinė / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 2 Vaistinė Vaistai

Tiek farmacijos ir reklamos rinkų dalyviai, tiek šių veiklų kontrolieriai pavadinimą šiam verslo modeliui pasiskolino iš mažmeninės prekybos – „lentynos mokestis“, kurį susimoka vaistų gamintojai ar platintojai, kad jų produkcija būtų prekiaujama tinkle, rašo „Verslo žinios“.

„Panašių problemų pastebite prekybos centruose, kurie vykdo derybas su tiekėjais. Ten yra toks reiškinys, jau kone oficialiai vadinamas „lentynos mokesčiu“. Vaistinių tinkluose šis procesas organizuojamas panašiai“, – nurodo Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos viršininkas Gintautas Barcys.

Įmonės EVRC ir „Reklamos sklaida“, įsteigtos 2010 metais, kai dvi didžiausius vaistinių tinklus „Eurovaistinė“ ir „Camelia“ valdančios konkurentės viena po kitos įvykdė struktūrines pertvarkąs – atskyrė vaistinių reklamos ir rinkodaros departamentus ir įregistravo juos kaip atskiras bendroves. „Gintarinės“ vaistinės valdybos pirmininkė Rūta Bagdonavičienė dienraščiui teigė, kad panašios įmonės, kuri užsiimtų rinkodaros veikla, neturi.

2015 metais EVRC pardavimų pajamos siekė 20,9 mln. eurų, o „Reklamos sklaidos“ – 14 mln. eurų. Bendrovė lenkia visas didžiąsias rinkodaros ir komunikacijos įmones, nors šios planuoja, kuria reklamą net ir stambiausiems reklamos užsakovams Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius