Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„LHV Group“ ir „RAZFin“ konsorciumas pasirinktas galutinėms deryboms įsigyti „Finastą“

„Snoro“ bankroto administratorius tęs derybas dėl „Finastos“ bankinės grupės pardavimo su Estijos įmone „LHV Group“, veikiančia konsorciume su Lietuvos bendrove „RAZFin“, dėl pardavimo sandorio užbaigimo. Sandorį planuojama baigti iki šių metų balandžio pabaigos, iki šio termino „LHV Group“ yra suteiktas Lietuvos banko leidimas įsigyti „Finastą“.
Investicinis bankas Finasta
Investicinis bankas Finasta / Finasta nuotr.

„Finastos“ grupės pirkėjas iki sandorio užbaigimo dar turės gauti Latvijos reguliuotojo ir Lietuvos susijungimų rinką prižiūrinčių institucijų patvirtinimus.

„Galutinį sprendimą dėl „Finastos“ pardavimo priėmėme po diskusijų su Kreditorių komitetu, pateikėme rekomendacijas, kokiu būdu banko kreditoriams būtų naudingiausia užbaigti „Finastos“ pardavimo sandorį. Džiaugiamės, kad šiame sudėtingame pardavimo procese sėkmingai pasiekėme finalinį etapą, ir tęsiame derybas su „LHV Group“ dėl sandorio užbaigimo“, – sako  Neilas Cooperis, „Snoro“ bankroto administratorius.

Reikšmingą susidomėjimą „Finastos“ bankine grupe buvo išreiškę 12 potencialių pirkėjų, iš jų 8 buvo pateikę pirminius pasiūlymus, 7 kreipėsi su prašymais į Lietuvos banką dėl leidimo įsigyti „Finastos“ grupę suteikimo.

„Snoro“ bankroto administratorius yra gavęs oficialų Lietuvos banko pranešimą, informuojantį, kad Lietuvos bankas „Borges Equity Partners“ prašymu nutraukė šios bendrovės vertinimo procedūras dėl leidimo įsigyti „Finastos“ bankinės grupės įmones Lietuvoje suteikimo. Lietuvos banko leidimas yra būtina sąlyga siekiant įsigyti „Finastą“, todėl derybos su „Borges Equity Partners“ buvo nutrauktos.

Reikšmingą susidomėjimą „Finastos“ bankine grupe buvo išreiškę 12 potencialių pirkėjų, iš jų 8 buvo pateikę pirminius pasiūlymus, 7 kreipėsi su prašymais į Lietuvos banką dėl leidimo įsigyti „Finastos“ grupę suteikimo. Iš jų tik trijų dalyvių prašymai buvo priimti vertinimui, tačiau leidimas buvo suteiktas tik „LHV Group“.    

„Finastos“ grupę sudaro bankas „Finasta“, turto valdymo įmonė „Finasta Asset Management“, kuri vykdo veiklą Lietuvoje ir Latvijoje, bei finansų maklerio įmonė „Finasta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius