Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LiCS „Trečiojo kelio knygą“ rašo ir politiniai konkurentai, ir garsenybės

Daugiau nei pusė tūkstančio – tiek puslapių jau skaičiuoja prieš dvi savaites pradėta rašyti „Trečiojo kelio knyga“.
Trečiojo kelio knyga, Stepas Januška
LiCS „Trečiojo kelio knygą“ rašo ir politiniai konkurentai, ir garsenybės. / Organizatorių nuotr.

Daugiau nei pusė tūkstančio – tiek puslapių jau skaičiuoja prieš dvi savaites pradėta rašyti „Trečiojo kelio knyga“. Su ja per visą Lietuvą keliauja ir žmonių rinkiminę programą renka Liberalų ir centro sąjunga (LiCS).

Per tą laiką Vilniuje savo kelionę pradėjęs geltonasis projekto autobusėlis su Knyga aplankė Klaipėdą, Vievį, Grigiškes, Elektėnus, Šakius, Kalvariją ir šių miestų apylinkes.

„Trečiojo kelio knygoje“ žmonės daugiausia rašo opiausias savo problemas – kalba apie bedarbystę, vaikų ir jaunimo ateitį Lietuvoje. O iš naujai išrinktos valdžios tikisi tvarkos šalies valdyme, problemų išklausymo ir tikslingo jų sprendimo.

„Tikiuosi, kad valdžia visų pirma nustos patys vieni kitus smerkti, peikti – gal tada ir liaudis ims valdžia pasitikėti. Kad Lietuvoje būtų geriau gyventi, reikia kelti atlyginimus, mažinti aukštojo mokslo studijų kainas, skatinti ir suteikti galimybes įsigyti nuosavą būstą jaunoms šeimoms“, − tokį įrašą knygoje paliko jauna moteris iš Elektrėnų.

„Norėtųsi, kad valdžios žmonės atsižvelgtų į paprastą žmogų, į jo kasdieninį gyvenimą. Kad matytų ir dirbančius, ir pensininkus, nes kainos kyla, o pajamos mažėja, dėl to pragyvenimas tampa labai sunkus“, − teigia ponia Genovaitė iš Vilniaus apskrities.

Knygoje pasirašiusių žmonių teigimu, labiausiai valdžiai trūksta įsiklausymo į visuomenės išsakomas mintis, tuomet, prireikus, jie sutiktų net dar labiau diržus susiveržti.

Gyventojai taip pat skundžiasi mažomis pensijomis, klausia, kodėl pingant benzinui nepinga prekės, nori, kad priimami įstatymai būtų suprantami visiems ir retoriškai klausia, ar šiemet jiems užteks pinigų atostogoms.

„Trečiojo kelio knygoje“ savo įrašus paliko ir nemažas būrys žinomų visuomenės veikėjų ir net LiCS politinių konkurentų. Vienas jų – socialdemokratas Juozas Olekas, knygoje pasirašęs pirmą projekto dieną. Tarp pasirašiusiųjų garsenybių yra dainininkas Stepas Januška, grupės „Išjunk šviesą“ nariai, dainininkė Giedrė Balutytė, kunigaikščiu Vildaugu prisistatantis Stasys Urniežius ir net Lietuvos Senelis Kalėda.

Su „Trečiojo kelio knyga“ Lietuvos žmones jau aplankė partijos pirmininkas Algis Čaplikas, Seimo nariai Jonas Liesys, Vytautas Bogušis, Andrius Burba, atsakingasis partijos sekretorius Raimundas Palaitis, LiCS pirmininko pavaduotojas Gintautas Babravičius.

Artimiausiu metu parašyti savo mintis Knygoje galės Visagino, Anykščių, Troškūnų, Švenčionių, Švenčionėlių, Kauno rajono, Paliuobių, Kazlų Rūdos, Platelių, Lazdijų gyventojai ir miestų svečiai. „Trečiojo kelio knygą“ galima rašyti ir internete: www.lics.lt/knyga Čia jau sukaupta per tris šimtus įrašų.

Pavadinimas
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius