Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietkabelis“ gamins saugesnius laidus

Vienintelė Lietuvoje laidų ir kabelių gamintoja Panevėžio „Lietkabelio“ įmonė plečia gamybą ir asortimentą. Sumontavus modernią gamybos liniją dar šio mėnesio pabaigoje bus pradėti gaminti daug saugesni aukščiausius Europos Sąjungos reikalavimus atitinkantys laidai.
Elektra
Laidai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Nauji matuokliai, kurie rodo mums diametrą, rodo vario gyslos centriškumą, visi matavimai, kuriuos seniau atlikdavome su kitais prietaisais, dabar matomi kompiuterio ekrane“,  –  apie naujas „Lietkabelio“ technologijas „Panoramai“ pasakojo „Lietkabelis“ inžinierius technologas Edgaras Leleiva.

Įmonės vadovas Sigitas Gailiūnas sako, kad modernizuoti gamybą verčia konkurencija, norint produkcijos kokybe nenusileisti lenkams, italams, švedams ir kitų šalių pramonininkams – tenka suktis. Naujoji linija ne tik padidins darbo našumą, bet ir gamins atsparesnius aukštai temperatūrai laidus, vielas ir kabelius. Planuojama, kad sausio pabaigoje saugesnių laidų gamybos linija bus baigta montuoti ir pradės gaminti naujos kartos produkciją.

„Europinės direktyvos, pagal kurias visuomeninės paskirties pastatuose turi būti naudojami behalogeniniai laidai – ateities dalykas. Didesnė dalis laidų bus gaminami iš šios medžiagos, jie bus atsparesni degimui, gaisrams. Išvengsime gaisrų ir mažiau kenksmingi laidai gaisro atveju“, – sako  „Lietkabelio“ generalinis direktorius S. Gailiūnas.

Vienintelė Lietuvoje laidų gamintoja 65 procentus produkcijos eksportuoja į Vakarų Europą, Skandinaviją, Latviją, Estiją, likusią dalį produkcijos realizuoja Lietuvoje – daugiausiai prekyboje, statyboje, montavimo įrangos įmonėse.

Panevėžio „Lietkabelyje“ gaminama apie 70 rūšių įvairaus skersmens laidų, pernai įdiegta nauja automobilinių laidų ir jų pynių gamybos linija, todėl priimta beveik trys šimtai naujų darbuotojų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius