Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietūs sutrikdė durpių verslą

Kai kurios bendrovės spėjo išgauti tik pusę suplanuoto durpių kiekio, todėl iki kito sezono teks gerokai susiveržti diržus, bet gali būti, kad žmonės bus išleidžiami ir nemokamų atostogų arba pasibels į Darbo biržos duris, tačiau, pasak verslininkų, ne ką geriau bus ir 2018-aisiais, penktadienį rašo „Lietuvos rytas“.
Durpių krovimas
Durpių krovimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Durpės Lietus

„Lietūs užsitęsė iki vėlyvo rudens, tad negalėjome pasirengti kitiems metams. Akivaizdu, jog kito sezono darbai prasidės gerokai vėliau“, – „Lietuvos rytui“ sakė durpių įmonių asociacijos „Lietuviškos durpės“ vadovas Giedrius Kavaliauskas.

Jo teigimu, nė viena šios organizacijos narė neįstengė įgyvendinti užsibrėžto plano, – pavyko surinkti tik 50–80 proc. planuoto durpių kiekio.

„Kadangi įmonės yra įsipareigojusios patiekti tam tikrą kiekį produkcijos, trūkstamą dalį teks įsigyti rinkoje. Žaliava, aišku, brangs, o visa tai vėliau persikels ant vartotojų pečių“, – prognozuoja asociacijos vadovas.

Bene prasčiausia yra Vokiečių įmonių grupei „Tupag“ priklausančiai bendrovės „Tytuvėnų durpės“, kuri eksploatuoja Šiluvos ir Tytuvėnų durpynus, padėtis – metus baigti planuojama skaičiuojant nuostolius, kurie sieks apie 100 tūkstančių eurų. „Darbo turime iki sausio, o po to nežinau, ką reikės daryti“ , – dienraščiui sakė įmonės direktorius Alfredas Asminavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius