Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva dalyvauja pasaulinėje muzikos verslo mugėje MIDEM 2014

Vasario 1-4 dienomis Lietuva tradiciškai dalyvauja Kanuose (Prancūzija) jau 48-ąjį kartą rengiamoje mugėje MIDEM 2014. Ji iki šiol išlieka svarbiausiu pasaulio muzikos industrijos metų įvykiu.
Muzika
Muzika / 123rf nuotr.
Temos: 2 Mugė Muzika

Muzikos informacijos ir leidybos centro (MILC) kartu su „BOD Group“ organizuotame nacionaliniame stende savo produkciją bei paslaugas mugėje pristatys CD/DVD/BLU-RAY gamintojai „BOD Group“ ir „BRD“, koncertinės įstaigos Lietuvos nacionalinė filharmonija ir valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“, muzikos įrašų leidėjai „Semplice“, „Prior Entertainment“ ir „Prior Musica“, kultūros atašė Prancūzijoje Rasa Balčikonytė, Muzikos informacijos ir leidybos centras ir kt.

Lietuvos nacionaliniame stende bus pristatyta įvairi informacinė medžiaga: pop / roko muziką, elektroniką, džiazą, autentišką ir modernizuotą folklorą, klasikinę ir šiuolaikinę muziką pristatantys CD, DVD, įvairių žanrų Lietuvos atlikėjų vaizdo klipai.

Specialiai šių metų mugei MILC išleido naują kompaktinę plokštelę iš reklaminės leidinių serijos „Note Lithuania“ – 2014 metų pop/rock/electronica rinkinį. Auksine disko spalva ir ne mažiau patraukliu jo turiniu tikimasi atkreipti muzikos profesionalų dėmesį į nepaprastai gyvybingą ir dinamišką Lietuvos populiariosios muzikos sceną. Joje nebe pirmi metai visu pajėgumu spinduliuojantys ir dar tik pagreitį įgyjantys jauni atlikėjai vis labiau pastebimi ne vien nebesuskaičiuojamoje daugybėje Lietuvoje vykstančių muzikos festivalių, bet ir sėkmingai koncertuoja didžiulėms tarptautinėms auditorijoms, aktyviai dalijasi savo kūryba skaitmeninio muzikos platinimo tinkluose. Tokio gyvybingumo įrodymas – septyniolika 2012–2013 metais sukurtų garso takelių, aprėpiančių plačią žanrų skalę nuo roko iki elektronikos, o juos palydintis tekstai anglų kalba skatina pasidomėti kiekvienu atlikėju plačiau.

Pasaulinė muzikos verslo mugė MIDEM sukviečia į Kanus daugiau kaip 7000 muzikos profesionalų – leidėjų, prodiuserių, platintojų, festivalių rengėjų, muzikos agentūrų atstovų – iš 80 pasaulio šalių. Kaip ir kasmet, šių metų mugėje rengiama solidi konferencijų programa, daugybė koncertų ir vakarų, kurie paverčia šią mugę itin patrauklia susitikimų vieta ir nuolat primena, kad gera muzika skatina ir sėkmingą verslą. 

Muzikos informacijos ir leidybos centras drauge su įvairiomis Lietuvos muzikininėmis institucijomis ir leidybinėmis kompanijomis organizuoja nacionalinį stendą mugėje MIDEM kasmet nuo 2005 m. – taigi, jau dešimtus metus iš eilės. Toks ilgalaikis ir nuolatinis Lietuvos atstovų dalyvavimas mugėje duoda vaisių: jie pastebimi ir jų laukiama, iš anksto tariamasi dėl susitikimų, pristatoma muzika pasklinda įvairių šalių muzikos žurnalistams, įrašai vėliau skamba ir yra komentuojami įvairių radijo stočių, o mugės metu užsimezgę kontaktai su festivalių organizatoriais, koncertinėmis agentūromis, leidėjais, kitų muzikos verslo sričių specialistais neretai virsta realiais kvietimais koncertuoti, naujais leidiniais ar tiesiog galimybe išmėginti savo jėgas naujose muzikose rinkose.

Lietuvos nacionalinio stendo organizavimą šių metų mugėje remia Lietuvos Respublikos kultūros rėmimo fondas ir Lietuvos autorių teisių gynimo asociacija LATGA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius