Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuviai didina eksporto apsukas per „eBay“: pardavimai iš Lietuvos augo ketvirtadaliu

Naudodamiesi pasauline internetinių pardavimų platforma „eBay“ prekeiviai iš Lietuvos į užsienio rinkas parduoda vis daugiau prekių. 2020 m. eksportuotų prekių kiekis, lyginant su ankstesniais metais, augo beveik 26 proc. – kai 2019 m. Lietuvos verslininkai per „eBay“ užsienio rinkoms pardavė 2.7 milijono prekių, tai per praėjusius metus – 3.4 milijono, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„eBay“
„eBay“ / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Lietuviai eBay

„Lietuva „eBay“ yra itin svarbi rinka, nes pardavėjai iš šios šalies demonstruoja itin daug žadančius rezultatus. Šiemet čia fiksavome beveik 26 proc. parduotų prekių skaičiaus augimą, daugiausia į tokias šalis kaip Jungtinės Amerikos Valstijos, Jungtinė Karalystė, Vokietija, Prancūzija, Italija ir Kanada. Didžiausi pardavimai – automobilių dalių, mados, namų ir sodo prekių, elektronikos. Matydami, kad lietuviai atranda „eBay“ kaip vieną geriausių kanalų auginti savo verslams pasauliniu mastu bei pasiekti daugiau nei 187 milijonus pirkėjų visame pasaulyje, mes savo ruožtu siūlome įvairias verslo auginimo programas“, – sako Ilya Kretov, „eBay“ naujų rinkų vadovas.

Šiandien per „eBay“ prekiauja daugiau nei 12 tūkst. prekeivių iš Lietuvos (per 2019-2020 m. šis skaičius augo 16 proc.), kurie 2020 m. platformoje buvo patalpinę 15 milijonų prekių, kas yra 110 proc. daugiau nei 2019 m.

Pasak I.Kretov, pardavimas per „eBay“ iš Lietuvos įvyksta maždaug kas 9 sekundes. „Eksporto iš Lietuvos per „eBay“ augimo greitis yra tikrai didelis, tad norėdami dar labiau padėti verslininkams iš šios šalies augti bei pasiekti pelningas užsienio rinkas, skiriame Lietuvai vis daugiau dėmesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius