Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 18

Įmonės, kurios savo vadovus „išveja“ iš biurų: šie ir krauna prekes į lentynas, ir aptarnauja klientus

Generalinis direktorius už degalinės parduotuvės kasos ar finansų direktorius, kuris į lentyną krauna prekes. Šią praktiką vis dažniau ima taikyti su aptarnavimu susiję sektoriai, kai net ir aukščiausio lygio vadovai kelioms dienoms palieka savo biurus ir dirba parduotuvėje ar degalinėje. Taip vadovams išaiškėja, ką reikėtų tobulinti, tačiau įmonės atviros – kai kada „pagalba“ tampa ir papildoma našta.
Sandra Savickienė, Margarita Plešakienė ir Vladimiras Janevskis / 15min nuotr.
Sandra Savickienė, Margarita Plešakienė ir Vladimiras Janevskis / 15min nuotr.

15min Verslo skyrius tęsia straipsnių ciklą „Ar norėtumėte taip dirbti?“ apie įdomias įmones, kurios taiko neįprastas vadybines strategijas ar praktikas.

Jau aprašėme ir įmones, suteikusias darbuotojams Lietuvoje mažai girdėtų naudų – kaip nemokamos atostogos, ir kompanijas, kuriose už pasiekimus darbuotojams dalijami taškai, kurie vėliau gali būti iškeičiami į kuponus kelionėms ar buitinę techniką.

Šį kartą – „McDonald‘s“, „Circle K“, „Iki“, „Lidl“, „Maximos“ ir kitų įmonių taikoma praktika, kai kelias dienas per metus vadovai turi dirbti ne biure, o aptarnauti klientus, krauti prekes į lentynas, valyti stalus ar dirbti kitus paprastus darbus.

Kai kuriose įmonėse dirbti prie kasos aparato ar panašius darbus bent kelias dienas per metus privalo ne tik vadovai, bet ir kiti biuro darbuotojai. Štai „McDonald‘s“ generalinis direktorius Baltijos šalyse Vladimiras Janevskis 15min komentavo, kad visi naujai įdarbinti „McDonald‘s“ vadovai, nesvarbu, kokias pareigas užimtų, turi 5 dienas padirbėti restorane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius