Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviškų produktų skonį pažins ir maltiečiai 

Šalies gamintojams veriasi daugiau galimybių eksportuoti lietuviškus produktus į Viduržemio jūros regioną. Maltoje įkurtų Lietuvos prekybos rūmų, taip pat kelionių bendrovės „Tomas international“ vadovas Tomas Mikalauskas neseniai surengė pirmą lietuvių verslininkų misiją į šią nedidelę Pietų Europos salą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
T.Mikalauskas su Lietuvos generaliniu konsulu Maltoje Tony Zahra
T.Mikalauskas su Lietuvos generaliniu konsulu Maltoje Tony Zahra / Asm. archyvo nuotr.

Lietuvos įmonių vadovus T.Mikalauskas supažindino su vietos rinka, padėjo užmegzti ryšius su stambių prekybos tinklų ir viešbučių atstovais. Vienas pirmųjų rezultatų – specializuotų Maltos kavinių ir krautuvių lentynose atsirado TŪB „Rinkuškiai“ alaus. Lietuviai jį sėkmingai eksportuoja į Latviją, Estiją, Lenkiją, o biržiečių raugintą girą – į Jungtines Valstijas, tad tikisi atrasti nišą ir šiltame Viduržemio jūros krašte.

„Maltiečiai – puikūs vyno gamintojai ir žinovai. Tačiau iki šiol jie savo gimtinėje neturėjo tokios aukštos kokybės alaus, kokį siūlo ši lietuviško alaus darykla“, – sako Maltoje Lietuvos prekybos rūmus įkūręs T. Mikalauskas. Anot jo, netrukus čia pasirodys ir UAB „Biržų duona“ produktai.

T.Mikalauskas atkreipia dėmesį, kad šioje Viduržemio jūros šalyje, kurios virtuvė perėmusi itališkos kulinarijos tradicijas, būtų ypač paklausūs Lietuvos gamintojų pieno produktai: kietasis fermentinis, mocarela, feta sūris, ilgo galiojimo pienas, jogurtas.

Taip pat yra mėsos produktų, geriamojo vandens, vaisinių sulčių, obuolių poreikis. Maltiečiai, kaip gurmanai, įvertintų ir aukštos kokybės lietuviškus konditerijos gaminius, – pasakojo T.Mikalauskas.

„Taip pat yra mėsos produktų, geriamojo vandens, vaisinių sulčių, obuolių poreikis. Maltiečiai, kaip gurmanai, įvertintų ir aukštos kokybės lietuviškus konditerijos gaminius“, – priduria lietuvis.

Visas Maltos plotas panašus į Vilniaus, čia gyvena pusė milijono žmonių. Tačiau per metus šio krašto salas, iš vienos pusės žvelgiančias į Siciliją (Italiją), iš kitos – į Maroką, aplanko maždaug 2 mln. svečių iš užsienio. Čia gyvena ir dažnai atostogauja pasiturintys europiečiai.

„Malta yra palyginti saugi ir rami ofšorinė šalis. Užsienio investuotojai ją pamėgę dėl ypač palankių sąlygų plėtoti verslą ir mokesčių lengvatų, o turistai – dėl šilto klimato, vaizdingo peizažo, gero maisto ir turtingos krikščioniškos kultūros“, – paaiškina Maltoje verslą sukūręs T.Mikalauskas. Jis vadovauja kelionių agentūrai, rengia nekilnojamojo turto projektus.

T.Mikalauskas teigia, kad Maltoje įkurti Lietuvos prekybos rūmai gali padėti šalies verslininkams prasiskinti kelią ir į Šiaurės Afrikos rinką. Mat su kaimyniniu Magribo regionu Malta palaiko glaudžius ryšius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius