Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviškus batus perka tik užsieniečiai

Lietuvos avalynės pramonę atstovaujančios vos trys įmonės (Kauno bendrovė „Lituanica“, Šiaulių „Sabalin“ ir Vilniaus „Paliūtis“) dirba itin siaurame segmente, tačiau išlikusioms neblogai sekasi, o jų prekių ženklai įsitvirtinę ir Vakaruose, ne Lietuvoje, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.
Moteris parduotuvėje
Moteris parduotuvėje / Vida Press nuotr.

„Paliūtis“ Lietuvoje parduoda 11-12 proc. savo guminių batų, o kitus eksportuoja į Jungtinę Karalystę ir Vokietiją, kiek mažiau – į Prancūziją, Graikiją, Italiją, Lenkiją ir Latviją bei Estiją. Lietuvos prekybos centruose lietuviškos avalynės mažoka, ji keliauja daugiausia į specializuotas parduotuves.

„Lituanica“ 74 proc. savo avalynės eksportuoja į Angliją, Latviją ir Estiją, o Lietuvos rinkoje prekes parduoda tik savo parduotuvių tinkle ir didmenininkams.

„Sabalin“ pusė visos produkcijos parduoda Vokietijoje, pažymėtos „Sabalin“ ženklu.

Statistikos duomenimis, 75-80 proc. Lietuvoje pagamintos avalynės eksportuojama, bet jos gamintojai tam prieštarauja – jų teigimu, iš tikrųjų eksportuojama 80-90 proc. čia pagamintų batų, o statistikos ir tikrovės neatitikimų priežastis derėtų aiškinti sezoniškumu.

Pirmąjį šių metų ketvirtį šalyje buvo pagaminta 218,3 tūkst. porų neperšlampamų batų, arba 70 proc. visos Lietuvoje pagamintos avalynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius