-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių ir kinų bendrovė pasirašė 800 mln. JAV dolerių vertės lėktuvų nuomos memorandumą su „Aeroflot“

Bendra tarptautinės lėktuvų prekybos ir nuomos bendrovės „AviaAM Leasing“ ir Kinijos investicijų bendrovės „HNCA“ įmonė – „AviaAM Financial Leasing China“ – pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą su vienu didžiausių Europos oro vežėjų „Aeroflot – Russian Airlines“.
Airbus A320
Airbus A320 / Bendrovės nuotr.

Pasirašytas dokumentas numato, kad lietuvių ir kinų bendra įmonė išpirks oro vežėjo užsakytus lėktuvus ir juos operacinio lizingo būdų išnuomos 16 „Airbus A320“ ir „Airbus A321“ lėktuvų, kurių bendra vertė siekia beveik 770 mln. eurų (800 mln. JAV dolerių).

Memorandumas buvo pasirašytas gruodžio pradžioje Kinijos Henano provincijos sostinėje – Džengdžou. Šiuo dokumentu šalys patvirtino principines bendradarbiavimo sąlygas: Henano civilinės aviacijos vystymo ir investicijų bendrovė („HNCA“) užtikrins Kinijos bankų finansavimą šešiolikos lėktuvų įsigijimui, kuriuos „AviaAM Financial Leasing China“ išnuomos „Aeroflot – Russian Airlines“. Pirmieji lėktuvai oro vežėją pasieks jau kitų metų kovą, likę bus pristatyti iki 2017 metų pabaigos.

„Jeigu orlaivis yra tinkamai prižiūrimas, yra pasirinktas patikimas oro vežėjas bei finansinis partneris, šios investicijos gali sugeneruoti dvigubai ar net trigubai didesnę grąžą, nei, pavyzdžiui, investuojant į vertybinius popierius“, – dalinasi Tadas Goberis, „AviaAM Leasing“ vadovas.

Pasak įmonės atstovo, per pastaruosius kelerius metus nemažai didelių tarptautinių orlaivių nuomos bendrovių įsigijo įvairūs Kinijos bankai bei finansinės institucijos.

„Toks dėmesys yra natūralus. Orlaivis yra tas pats nekilnojamas turtas: apsaugotas įvairiomis tarptautinėmis konvencijomis, ir kuris gali būti perkeltas iš vienos šalies į kitą, jeigu tam yra poreikis – tarkim paklausos kritimas dėl krizės. Tuo pačiu, lėktuvas yra aktyvas, į kurį galima iškart investuoti dideles lėšas.

Partnerystė tarp „HNCA“ ir „AviaAM Leasing“ yra kitas būdas kaip neperkant lizingo įmonės, tačiau įkūrus bendrą įmonę, išnaudoti kinišką kapitalą ir mūsų žinias bei patirtį lėktuvų lizingo srityje. Turime ilgametę patirtį lėktuvų prekyboje bei ryšius su šimtais Europos, Azijos ir kitų regionų oro linijų, kurios galėtų nuomotis mūsų lėktuvus. Pasirašytas memorandumas yra didelis žingsnis vystant bendrą su Kinijos partneriais įmonę, ir ateityje panašių sandorių bus daugiau“, – sako T.Goberis.

2016 metų rudenį prestižinis Didžiosios Britanijos aviacijos finansų leidinys „Airfinance“ pripažino bendrovę „AviaAM Leasing“ viena iš 50-ies geriausių orlaivių nuomos bendrovių pasaulyje, turinčią efektyviausią turto vertės ir pelno santykį.

Kinijoje „AviaAM Leasing“ bendradarbiauja su didžiausiais šalies bankais, tarp kurių – „China Development Bank“, „Bank of Communications“, „China Merchants Bank“, „China Construction Bank“, „Bank of China“.

Europos gamintojo „Airbus“ lėktuvai „A320“ ir „A321“ yra vieni populiariausių lėktuvų tipų pasaulyje. Šiai dienai yra pagaminti iš viso 5765 šių modelių orlaiviai, kurių 95% iki šiol naudojami beveik 50-ies oro linijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius