-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių „SolarBank“ gavo 350 tūkst. Eur investiciją

Neseniai veiklą pradėjęs lietuvių „SolarBank“ startuolis, kuriantis platformą, leidžiančią betarpiškai bendradarbiauti elektros energijos gamintojams, vartotojams ir tiekėjams, iš rizikos kapitalo fondo „Open Circle Capital“ gavo 350 tūkst. Eur investiciją, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Investicijos Bankas

Įmonės vadovas Jonas Vaišnys teigia, kad platformos naudotojais tapti galės tiek elektros naudotojai, tiek gamintojai. Panašių startuolių jau yra, tačiau „SolarBank“ turi kelis pranašumus: „Visų pirma, „SolarBank“ elektrines valdysime mes patys ir tai leis išvengti tam tikrų rizikų. Antras privalumas – mes naudojame vieną iš efektyviausių elektros gamybos technologijų, todėl asmeniui įsigyti dalį elektrinės bus pigiau nei kitoje įmonėje“, – pasakoja J.Vaišnys.

Pirmoji rinka, kurioje startuos „SolarBank“, yra Lietuva. Įmonės atstovų teigimu, mūsų šalis yra neabejotina lyderė pagal įstatyminę bazę šioje sferoje: „Kitos šalys į Lietuvą kol kas žiūri tik kaip į pavyzdį, kadangi nei vienoje užsienio šalyje nėra tokių inovatyvių įstatymų“, – pasirinkimą argumentuoja J.Vaišnys.

„SolarBank“ nuotr./Jonas Vaišnys
„SolarBank“ nuotr./Jonas Vaišnys

Pasak įmonės atstovų, „SolarBank“ veikla turėtų ypač susidomėti daugiabučių gyventojai, kadangi jie dažnai negali įsirengti saulės elektrinės ir pagamintą elektrą naudoti savo reikmėms arba tai kainuoja labai daug pastangų. Būtent tokią galimybę „SolarBank“ jiems suteiks.

Platformos startas numatytas 2020 m. antrajame ketvirtyje – tuo metu platforma bus oficialiai pristatyta, o įmonė „SolarBank“ jau bus pradės kviesti pirmuosius vartotojus. Pačios elektrinės turėtų pradėti veikti maždaug po 3 mėnesių nuo platformos pristatymo.

350 tūkst. Eur siekianti „Open Circle Capital“ investicija yra pirmoji, skirta šiam startuoliui. Ji bus panaudota IT platformos kūrimui bei dalinai – saulės elektrinės kūrimo pradžiai.

Anot „Open Circle Capital“ partnerio Audriaus Miluko, „SolarBank“ sulaukė palaikymo dėl savo inovatyvumo: „Šis startuolis pasinaudojo mūsų šalies įstatymine baze. Lietuvoje dažniausiai įstatymai šiek tiek vėluoja, o šįkart esame lyderiai ir „SolarBank“ tai išnaudojo. Be to, ši komanda turi aiškius planus bei viziją ir pirmoji jų rinka bus Lietuva. Visuomet smagu dirbti su startuoliais, kurių progresą gali stebėti nuolat“.

„Open Circle Capital“, valdantis daugiau kaip 20 mln. Eur turtą, investuoja į lietuviškas įmones, kuriančias produktus aukštųjų technologijų srityse. Fondas įkurtas, įgyvendinant Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerijos finansinę priemonę „Ankstyvosios stadijos ir plėtros fondas I“. 13,8 mln. Eur fondui skirta iš INVEGOS fondo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius