Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių startuolis „TransferGo“ pritraukė 4 mln. eurų investiciją iš „Silicon Valey Bank“

Viena sparčiausiai augančių piniginių pervedimų bendrovių pasaulyje „TransferGo“ pritraukė 4 mln. Eur investiciją iš inovatyviausias pasaulio bendroves finansuojančio JAV banko „Silicon Valey Bank“ (SVB) padalinio Didžiojoje Britanijoje. Ši investicija leis lietuvių įkurtai pervedimų bendrovei toliau sparčiai plėtoti momentinių mokėjimų platformą privatiems klientams, mažiems ir vidutiniams verslams bei stambioms korporacijoms.
Daumantas Dvilinskas
Daumantas Dvilinskas / Asmeninio archyvo nuotr.

Piniginių perlaidų platforma „TransferGo“, kuria aktyviai naudojasi svetur dirbantys migrantai, siunčiantys pinigus artimiesiems namuose, kad naujo investuotojo patirtis finansų sektoriuje padės spartinti skaitmeninius mokėjimo paslaugų pokyčius.

Gauto finansavimo dėka bus stiprinama pavedimų realiuoju laiku paslauga, o taip pat vietinių įmokų ir išmokų (dar vadinamą local-in local-out) modelis.

SVB turi 35 metų patirtį finansuojant bei padedant plėtoti inovatyviausias pasaulio bendroves.

Bendrovės nuotr./„TransferGo“ biuras Vilniuje
Bendrovės nuotr./„TransferGo“ biuras Vilniuje

„Šiandien mes pradedame daug žadantį bendradarbiavimą su SVB. Esame įsitikinę, kad bankas bus puikus partneris plėtojant veiklą pandemijos metu ir žengiant į naują mūsų augimo etapą. Nekantraujame pasinaudoti ilgamete banko patirtimi dirbant ir auginant inovatyvias kompanijas“, – pranešime spaudai cituojamas „TransferGo“ vadovas ir įkūrėjas Daumantas Dvilinskas.

Nepaisant pasaulio rinkų neapibrėžtumo „TransferGo“ operacijos toliau sparčiai auga – per paskutinius finansinius metus bendrovės kanalais atliekamų tarptautinių pavedimų apimtys augo 117 proc.

Bendrovė atkreipia dėmesį, kad finansinių paslaugų skaitmenizavimas dėl pandemijos ypač jaučiasi šalyse, kuriose iki pavasario vyravo grynųjų pinigų perlaidos – pvz., Turkija ir Vokietija.

„TransferGo“ platforma šiuo metu naudojasi 2,5 milijono vartotojų. Birželio mėn. bendrovė jau pritraukė 10 mln. investiciją, kurią skiria savo tarptautinei plėtrai bei naujų pervedimų platformos paslaugų kūrimui. Taip pat neseniai bendrovė paskelbė apie bendradarbiavimą išmokų srityje su VISA.

2012 m. įkurta „TransferGo“ yra vienintelė perlaidų platforma Europoje, galinti garantuoti, kad pinigai pasieks gavėją per 30 minučių.

Steigėjas ir generalinis direktorius Daumantas Dvilinskas buvo įtrauktas į 2017 m. „Forbes“ verslininkų iki 30 metų sąrašą. „TechCrunch Europa Awards 2018“ bendrovė nominuota kaip greičiausiai augantis metų startuolis bei įtraukta į penkių „karščiausių“ 2019 m. Jungtinės Karalystės startuolių sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius