Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvių statybos įmonė Švedijoje darbininkams moka 3200 eurų

Švedijoje lietuvių įkurta statybų įmonių grupė „Majoni“ nesiskundžia užsakymų trūkumu. III ketvirtį jos apyvarta siekė 7,2 mln. eurų, o tai yra 67 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai.
Nedidelis, bet labai žavingas Lisešilio miestelis Švedijoje
Nedidelis, bet labai žavingas Lisešilio miestelis Švedijoje / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Švedija Statybos

Prieš 16 metų Švedijoje lietuvių įkurtos statybos paslaugas teikiančios įmonių grupės vadovas Jonas Dovydaitis sako, kad tokį ženklų augimą lėmė santykiai su partneriais.

„Švedijos rinka yra pakankamai konservatyvi. Didžiausia vertybė joje yra pasitikėjimas. Tam, kad jį užsitarnautum, reikalingas ilgametis įdirbis. Labai ilgai kaupėme pasitikėjimo kapitalą. Regis, pastaraisiais metais ši mūsų investicija pradėjo duoti rezultatus“, – teigia jis.

Šiemet „Majoni“ atidarė naują padalinį Vilniuje, daugiau nei pusė įmonės darbuotojų yra lietuviai.

Kaip didžiausią savo stiprybę pritraukiant naujus darbuotojus „Majoni“ įvardija galimybę mokėti kur kas didesnį atlyginimą, nei šiuo metu mokamas Lietuvoje. Vidutinis brutto („ant popieriaus“) atlyginimas grupės įmonėse šiemet buvo apie 32 tūkstančiai Švedijos kronų (apie 3200 eurų) per mėnesį. Palyginimui, Lietuvoje vidutinis atlyginimas šių metų II ketvirtį siekė apie 840 eurų.

„Šiuo metu vykdome intensyvią naujų darbuotojų atranką, jau įdarbinome pirmuosius naujus darbuotojus. Planuojame, kad per kelis artimiausius metus grupėje dirbs per 300 žmonių, arba net keturis kartus daugiau nei dabar“, – sako J.Dovydaitis.

„Majoni“ Švedijoje stato gyvenamuosius namus, o pagrindinė įmonių grupės atstovybė yra Stokholme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius