Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje bus testuojami skaitmeniniai sprendimai viešojo sektoriaus iššūkiams spręsti

Nuo šių metu Lietuva tampa ne tik finansinių technologijų, bet ir viešojo sektoriaus technologijų (GovTech) smėlio dėžės (angl. sandbox) šalimi. Pirmą kartą Lietuvoje Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kartu su LR Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia kvietimą viešojo sektoriaus institucijoms gauti finansavimą GovTech sprendimo įsigijimui. Bendra kvietimo suma – beveik 4,5 mln. Vienam GovTech sprendimo prototipui bus galima gauti iki 53 tūkst. eurų.
Užimtumo tarnyba
Užimtumo tarnyba / Arno Strumilos / 15min nuotr.

GovTech ekosistemos skatinimo veiklos Lietuvoje prasidėjo dar 2019 m., startavus „GovTech laboratorijai“. MITA veikianti „GovTech laboratorija“ iki šiol sulaukdavo didelio institucijų susidomėjimo ir noro išbandyti inovacijas turimoms problemoms spręsti, tačiau galimybės finansuoti GovTech sprendimų įsigijimą – neturėjo. Didelis susidomėjimas paskatino tokio finansavimo atsiradimą – dabar iš MITA administruojamos priemonės viešojo sektoriaus organizacijos turės galimybę gauti finansavimą bandomosios GovTech sprendimo versijos pirkimui (prototipui). Tikimasi, kad tai padės pereiti viešojo sektoriaus institucijoms nuo žodinių iki finansinių įsipareigojimų skatinant inovacijas ir į tai įtraukiant startuolius bei įmones.

„Siekiame šiuo kvietimu paskatinti institucijas drąsiau eksperimentuoti ieškant technologinių sprendimų, skiriant finansinių resursų inovatyviems sprendimams. Tai suteiks finansinę paskatą startuoliams ir inovatyvioms įmonėms tokius sprendimus kurti ir pritaikyti juos vis sparčiau pasaulyje augančiai rinkai – GovTech. Sėkmingai sukurti sprendimai turės galimybę pakeisti viešąjį sektorių ne tik Lietuvoje, bet transformuoti piliečių kasdienius susidūrimus su viešosiomis paslaugomis ir kitose šalyse,“ – teigia MITA vadovė Birutė Bukauskaitė.

Šiuo kvietimu bus skiriamas finansavimas 30-iai pilotinių GovTech sprendimų. Dalyvauti ir pateikti paraiškas finansavimui gali visi viešojo sektoriaus subjektai, išskyrus Lietuvos mokslo ir studijų institucijas – yra tikimasi, jog aukštųjų mokyklų atstovai, kaip ir startuoliai bei įmonės, įsitrauks vėlesniame etape, kurdami inovatyvius GovTech sprendimus.

Norint gauti finansavimą GovTech bandomajai versijai, privaloma užpildyti paraišką MITA internetinėje svetainėje. Paraiškas gauti finansavimą galima teikti iki birželio 23 d. Planuojama, jog atrinktos institucijos idėjų ir sprendimų kūrėjų paiešką pradės rugpjūčio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius