-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje įsibėgėja tarptautinio projekto „Rail Baltica“ darbai

Po daugiau kaip 20 metų trukusių trasos derinimų, teisminių ginčų dėl konkursų ir rangovų paieškos, Lietuvoje įsibėgėja tarptautinio projekto „Rail Baltica“ darbai.
„Rail Baltica“
„Rail Baltica“ / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

Antradienį bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ pasirašys  tris, daugiau kaip pusės milijardo litų vertės sutartis dėl europinės vėžės tiesimo darbų tarp Šeštokų , Marijampolės ir Kazlų Rūdos. Pagal jas „Panevėžio keliai“ per  pusantrų metų turės  iki europinių standartų pertvarkyti 24 km geležinkelio tarp  Marijampolės ir Kazlų rūdos, „Kauno tiltų“ ir „Mintijos“  konsorciumas – 33 km atkarpą tarp  Marijampolės ir Šeštokų.

Tas pats konsorciumas rekonstruos ir Marijampolės geležinkelio stotį. Kol kas europinė vėžė Lietuvoje yra tik tarp Šeštokų ir Mockavos. Šį pavasarį pradėta antrojo ruožo – nuo Mockavos iki Lenkijos sienos rekonstrukcija.

Šią savaitę žadama pasirašyti sutartį  ir dėl europinės vėžės tiesimo darbų nuo Kazlų Rūdos iki Kauno. Sparčiausiai iš visų „Rail Baltica“  projekte dalyvaujančių šalių dirbanti  Lietuva, europinę vėžę nuo Lenkijos sienos iki Kauno planuoja turėti  jau po poros metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius