-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje kuriami nematomi garsiakalbiai su viena pranašiausių garso sklaidos technologijų

„The Invisible Loudspeaker Company“ specializacija – garso technologijos. Įmonė į rinką žada pristatyti nematomus garsiakalbius su naujos kartos kompozitine membrana, kuri užtikrins iki šiol bene pranašiausią garso sklaidą.
 „Nematomi“ garsiakalbiai interjere
„Nematomi“ garsiakalbiai interjere / Įmonė

Projektas ne tik pritraukia užsienio investicijas, bet ir suteikia darbo vietas specialistams, kurių neruošia nė viena įstaiga nei Lietuvoje, nei visame pasaulyje.

Pasinaudojo ES struktūrinių fondų priemone Smartinvest LT+

„The Invisible Loudspeaker Company“ yra dukterinė 25-erius metus veikiančios britų kompanijos „Amina technologies“ įmonė. Su „Smartinvest LT+“ priemone šiuo metu vystomi šeši garsiakalbių sistemos elementai. Apie inovatyvią garso sistemą bei priemonės teikiamas naudas kalbiname įmonės direktorių bei vyr. tyrėją Egidijų Mikalauską.

– Kuo jūsų produktas pranašesnis už šiuo metu esančius rinkoje?

– Vystome technologiją, kuri vadinasi DML (distributed mode loudspeaker). Išskirtinis ir pagrindinis mūsų produktas yra „nematomi“ garsiakalbiai – vibracijų pagrindu sukurti garsiakalbiai, kurie gali būti uždažomi arba užtinkuojami. Pati technologija turi daug fundamentalių privalumų lyginant su standartiniais garsiakalbiais.

Mūsų gaminami garsiakalbiai pranašesni savo garso sklaida, jų dažniausiai reikia mažiau, jie, kitaip nei standartiniai garsiakalbiai, nepraranda tiek daug garso galios didėjant atstumui.

Mūsų produktas yra „nematomi“ garsiakalbiai.

Skirtumą tarp standartinių ir mūsų gaminamų garsiakalbių puikiai pavaizduoja šis vaizdo įrašas:

VIDEO: There is nothing conventional about us. Amina's Immersive, invisible speakers.

– Kas renkasi jūsų produktą?

– Mūsų klientų bazė skyla į dvi dalis. Viena – prabangių namų interjeras, kita – komercinės paskirties patalpos, pavyzdžiui, galerijos, parduotuvės. Prabangiose erdvėse žmonės renkasi taupyti namų plotą, todėl renkasi įmontuojamus, „nematomus garsiakalbius“.

Kaip priemonė Smartinvest LT+ prisideda prie jūsų vykdomos veiklos?

– Ši priemonė prisideda prie šešių kuriamų ir tobulinamų mūsų garsiakalbių sistemos elementų, kurie bus nauji pasauliniame lygyje. Tai tokie elementai kaip DML garsiakalbiai su naujos kartos „nematomo“ garsiakalbio skydelio kompozitu, apvalus „nematomas“ DML garsiakalbis ir kiti.

Finansavimas mums leidžia investuoti daugiau su sąlyginai mažesne rizika ir kurti įmonės infrastruktūrą – kompensuoja dalį darbo užmokesčio tyrėjams ir medžiagų, patalpų, įrenginių kaštus. Taip galime suteikti žmonėms naujas darbo vietas, juos apmokyti, nes, deja, jokia mokslo įstaiga nei Lietuvoje, nei visame pasaulyje mūsų srities specialistų neruošia.

Kokiame projekto etape esate?

– Visiems šešiems prieš tai minėtiems garso sistemos elementams jau turime patvirtintus patentus. Svarbiausia mūsų projekto dalis – naujos kartos kompozitinė membrana, nuo kurios priklauso garso sklaida ir yra kone svarbiausia garsiakalbio dalis. Šiuo metu naudojame kitas membranas, tačiau jos turi tam tikrų trūkumų, todėl vystome naują, geresnę. Į šios dalies vystymą buvo akcentuota didžioji dalis projekto.

Kokias naudas, jūsų manymu, teikia ES struktūrinių fondų priemonės?

– Ši priemonė – puiki, jos idėja labai graži. Kaip stimulas ši programa tikrai naudinga. Ji mus motyvuoja siekti užsibrėžtų tikslų greičiau ir efektyviau. Tai, galima sakyti, net ne tiesioginė nauda, bet ši priemonė išaugina tikimybę gauti realią rezultatų naudą.

Mums tikrai buvo lengviau parduoti idėjas akcininkams, nei kad būtų buvę be programos. Čia buvo pozityvas iš mūsų pusės. Projekto kofinansavimas skleidžia idėją, kad akcininkų investicijos bus mažiau rizikingos, nes dalį rizikos pasidalina ir valstybė, šiuo atveju, Europos Sąjunga.

Skatinamos investicijos į MTEPI

„The Invisible Loudspeaker Company“ direktorius džiaugiasi ES pagalba įmonės plėtrai bei suteikta galimybe sparčiau tobulinti bei kurti inovatyvius produktus.

Priemone „Smartinvest LT+“ iš viso buvo finansuota 16 inovatyvių Lietuvos įmonių projektų, kurių vertė siekia daugiau nei 22 mln. eurų. Tai didžiulė perspektyva Lietuvos konkurencingumo augimui.


Sekite naujienas internete http://www.esinvesticijos.lt/ ir www.eimin.lrv.lt.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ekonomikos ir inovacijų ministerija, jos skelbimas finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius