Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje mažėja rusiškų televizijos kanalų reklamos apimtys

Lietuvoje transliuojami rusiški televizijos kanalai praranda dalį reklamos dėl šiemet jiems taikytų sankcijų ir besiformuojančios neigiamos viešosios nuomonės, o drastiškesni pokyčiai rusiškų kanalų reklamos rinkoje gali atsirasti 2015 metais, antradienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.
„Piervyj Baltijskij kanal“
„Piervyj Baltijskij kanal“ / BFL/15min.lt fotomontažas

„Palyginus šių metų aštuonis mėnesius su tuo pačiu laikotarpiu pernai, matyti, kad kanaluose „NTV Mir Lietuva“ ir PBK reklamos išlaidos (be nuolaidų, “gross„) mažėjo – atitinkamai 48,9 ir 34,2proc. Vertinant šių dviejų kanalų duomenis kartu, matyti, kad reklamos investicijas mažino tiek didieji užsienio, tiek Lietuvos reklamdaviai“, – „Verslo žinioms“ sakė rinkos tyrimų „TNS LT“ reklamos monitoringo vadovė Giedrė Juronienė.

Žiniasklaidos planavimo agentūros OMD vadovas Darius Gricius tvirtino, kad pagrindinė priežastis, kodėl reklamos apimtys mažėja, yra 2014 metais kanalams „NTV Mir Lietuva“ ir „RTR Planeta“ taikytos transliavimo sankcijos bei dėl jų blogėjanti viešoji nuomonė. 2015 metais, anot jo, galima tikėtis tolimesnio reklamos apimčių susitraukimo rusiškuose televizijos kanaluose Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius