-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje nerandama vietos 200 mln. eurų investicijai farmacijos srityje

Bendrovės „Biotechpharma“ vadovas ir savininkas profesorius Vladas Bumelis tikisi, kad dar šiais metais jo inicijuotam 200 mln. eurų vertės farmacijos projektui, sukursiančiam maždaug 500 darbo vietų, bus suteiktas valstybinės svarbos projekto statusas ir trijų vaistų gamyklų statybos pajudės, bet ūkio ministerija tokių vilčių neteikia, rašo „Verslo žinios“.
Vladas Bumelis
Vladas Bumelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvos laisvosios ekonominės zonos yra pasirengusios padaryti viską, kad tik būtų pasirinktos šiam projektui, tačiau V.Bumelis neslepia: aukštųjų technologijų pramonei bus reikalingi specialistai, kurių, kaip tampa aišku, regionuose jis neras, o greta Vilniaus privatūs žemės sklypai kainuoja pasakiškus pinigus. „Tikiuosi, iki metų pabaigos galėsime paskelbti vietą ir pasakyti, kad pritarimas panašiems projektams Lietuvoje yra“, – tvirtina V.Bumelis.

Aiškindama, kodėl per metus V.Bumelio inicijuotam projektui taip ir nebuvo suteiktas valstybinės svarbos statusas, Ūkio ministerija motyvuoja negalinti pateikti Vyriausybei išvados, nes iš potencialaus investuotojo nėra gavusi reikiamų dokumentų, bet kokių konkrečiai reikalaujama, šalys neįvardija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius