Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos bankas baudžia kredito unijas: nušalinta Pajūrio kredito unijos vadovybė, „Amber“ skirta bauda

Lietuvos bankas nusprendė užimamų pareigų nušalinti Pajūrio kredito unijos administracijos vadovą ir valdybos pirmininką, stebėtojų tarybos pirmininką bei paskolų komiteto pirmininką. Kitai kredito unijai – „Amber“ – už veiklos trūkumų nepašalinimą skirta bauda, rašoma Lietuvos banko pranešime spaudai.
Lietuvos bankas
Lietuvos bankas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pajūrio kredito unijai nurodyta laikinai nesudaryti didesnės kaip 50 tūkst. Lt vertės skolinimo sandorių, o indėlių, priimamų iš neprofesionalių rinkos dalyvių, palūkanų normas nustatyti pagal rinkos vidurkį.

Be to, Pajūrio kredito unija įpareigota parengti ir Lietuvos banko Priežiūros tarnybai pateikti pažeidimų ir trūkumų pašalinimo priemonių planą, numatyti kapitalo stiprinimo priemones ir iki 2014 m. birželio 30 d. pašalinti inspektavimo metu nustatytus teisės aktų pažeidimus ir veiklos trūkumus.

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba tikslinio inspektavimo metu nustatė, kad kredito unija „Amber“ neįvykdė anksčiau jai Priežiūros tarnybos duoto nurodymo ištaisyti veiklos trūkumus. Kredito unija ir toliau tinkamai neįvertina prisiimamos kredito rizikos. 

Atsižvelgusi į tai, kad kredito unija „Amber“ 2013 m. vasario 19 d. jau buvo įspėta, Priežiūros tarnyba skyrė 8,8 tūkst. Lt baudą – 0,75 proc. unijos 2012 m. metinių pajamų dydžio.

Kredito unija „Amber“ įpareigota iki 2014 m. balandžio 30 d. pašalinti nustatytus teisės aktų pažeidimus ir kredito unijos veiklos trūkumus, taip pat ji kiekvieną mėnesį turės informuoti Priežiūros tarnybą apie pažangą, siekiant šių tikslų. 

Kredito unijos indėlių palūkanų normos ir toliau negali viršyti rinkos vidurkio, lieka apriboti jos skolinimo sandoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius