Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos bankas patvirtino oficialų siūlymą supirkti „Klaipėdos baldai“ akcijas

Pirmadienį, prasidės oficialus „Klaipėdos baldai“ akcijų supirkimo siūlymas, kurio metu „SBA Furniture Group“ už „Klaipėdos baldai“ akciją mokės 2,83 eurus. Siūlymas galios 30 kalendorinių dienų.
Klaipėdos baldai
Klaipėdos baldai / Klaipėdos baldų nuotr.

Trečiadienį Lietuvos bankas patvirtino „SBA Furniture Group“ pateiktą „Klaipėdos baldų“ akcijų supirkimo oficialaus siūlymo cirkuliarą. Supirkti bendrovės akcijas buvo nuspręsta po to, kai 2014 m. sausio 30 dieną įvykusiame „Klaipėdos baldų“ visuotiniame akcininkų susirinkime patvirtintas siūlymas išbraukti bendrovės akcijas iš „NASDAQ OMX Vilnius“ vertybinių popierių biržos.

Kiekvienas „Klaipėdos baldų“ akcininkas, norintis parduoti akcijas oficialaus siūlymo sąlygomis, turi kreiptis į savo finansų maklerį ar vertybinių popierių sąskaitos, kurioje yra apskaitomos akcininkui priklausančios bendrovės akcijos, tvarkytoją, arba į artimiausią SEB banko, kuris yra įgaliotas „Klaipėdos baldų“ akcijų apskaitos tvarkytojas, klientų aptarnavimo padalinį ir pateikti jam akcijų pardavimo pavedimą.

„Sprendimas išbraukti „Klaipėdos baldų“ akcijas iš vertybinių popierių biržos buvo priimtas atsižvelgiant į mažą biržoje cirkuliuojančių bendrovės akcijų skaičių ir neaktyvią prekybą jomis. Įmonė šiuo metu iš esmės neturi poreikio pritraukti papildomų lėšų biržoje, tad dėl akcijų listingavimo, manome, ji tik patiria papildomas išlaidas“, - sako didžiausio „Klaipėdos baldų“ akcininko „SBA Furniture Group“ vadovas Egidijus Valentinavičius.

Už 1 lito nominalo „Klaipėdos baldų“ akciją oficialaus supirkimo metu bus siūloma 2,83 eurų (9,77 litai) – beveik 50 proc. daugiau nei 6 mėnesių vidutinė rinkos kaina biržoje iki viešo paskelbimo apie ketinimą išbraukti įmonės akcijas iš biržos prekybos sąrašų ir nebesiūlyti jų viešai.

„Smulkiesiems akcininkams pasiūlėme tokią pačią kainą, kaip ir investiciniam fondui, todėl per metus „Klaipėdos baldai“ akcijų vertė išaugo daugiau nei dvigubai“, - sako E.Valentinavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius