Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos bankui įkliuvo Ūkio bankui priklausanti gyvybės draudimo bendrovė „Bonum Publicum“

Lietuvos banko valdyba įpareigojo gyvybės draudimo UAB „Bonum publicum“ iki 2013 vidurio parengti ir pateikti Lietuvos banko Priežiūros tarnybai patikrinimo metu nustatytų teisės aktų pažeidimų ir veiklos trūkumų ištaisymo bei rekomendacijų įgyvendinimo priemonių planą.
Lietuvos bankas
Lietuvos bankas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Plane turi būti nurodyti numatytų darbų įvykdymo terminai ir už šių darbų įvykdymą atsakingi asmenys. Konkrečių trūkumų Lietuvos bankas neįvardijo.

Be to, nurodyta iki 2013 m. liepos 1 d. pašalinti patikrinimo metu nustatytus teisės aktų pažeidimus bei veiklos trūkumus ir informuoti apie tai Lietuvos banko Priežiūros tarnybą.

Patikrinimo metu buvo įvertintas draudimo įmonės mokumas ir finansinė padėtis, patikrintas įmonės valdymas, vidaus kontrolė, atskirų rūšių rizikos valdymo sistema. Tikrinta, kaip vykdomi teisės aktų, reglamentuojančių pinigų plovimo prevencijos priemonių ir tarptautinių sankcijų įgyvendinimą, reikalavimai. Buvo įvertinta, ar įmonė laikosi teisės aktų nuostatų, nustatančių reikalavimus dėl asmenų, ketinančių sudaryti gyvybės draudimo sutartį, poreikių nustatymo, siūlomo produkto tinkamumo vertinimo ir informavimo apie gyvybės draudimo sutarties sąlygas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius