-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos draudimas“ pernai uždirbo 40 mln. Lt

Didžiausia šalies draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ 2013 m., neaudituotais duomenimis, uždirbo 40 mln. litų pelno. Pernai „Lietuvos draudimas“ pasirašė 410 mln. litų ne gyvybės draudimo įmokų ir pasiekė 7,9 proc. augimą, palyginti su 2012 metais, kai pasirašytos įmokos siekė 380 mln. litų.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„2013 metai buvo sėkmingi – „Lietuvos draudimas“ 45 proc. padidino iš tiesioginės veiklos uždirbto pelno dalį. Iš draudimo veiklos pernai uždirbome 34 mln. litų pelno, tai nulėmė ir atsakingas bei konservatyvus rizikų valdymas, ir tai, kad pernai katastrofinės žalos aplenkė Lietuvą ir mūsų klientus“, – sakė Kęstutis Šerpytis, AB „Lietuvos draudimas“ generalinis direktorius.

Savo klientams pernai „Lietuvos draudimas“ atlygino 196 mln. litų nuostolių, užregistravo ir sureguliavo beveik 100 tūkstančių pranešimų apie žalas, 25 proc. jų buvo sureguliuoti ir nuostoliai klientams atlyginti per kelias dienas, pusė – mažiau nei per dvi savaites. Daugiausiai nuostolių pernai padarė rugpjūčio 10-osios audra su kruša, jos metu nukentėjo 350 bendrovės klientų, jiems išmokėta 720 tūkstančių litų. Didžiausia metų žala verslui – 320 tūkst. litų – išmokėta logistikos įmonei, kurios vilkikas su puspriekabe sudegė Prancūzijoje.

„Pernai internetu pasirašytų įmokų suma padidėjo dvigubai, didžiausią įtaką tam darė vairuotojų privalomojo civilinės atsakomybės draudimo pardavimai. Šiuo metu internetu parduodama vairuotojų privalomojo civilinės atsakomybės ir kelionių draudimo polisų dalis sudaro apie 2 proc., tačiau šis rodiklis auga ir iki 2015 metų, prognozuojame, sudarys apie 9-10 proc.“, – sakė K. Šerpytis.

Pagal draudimo skvarbą Lietuva dar beveik perpus atsilieka nuo Rytų ir Centrinės Europos regiono šalių vidurkio. Toks atsilikimas susiformavo nuo ekonominės krizės laikotarpio, kai Lietuvoje draudimo rinka krito net 27 procentais, nors senosiose Europos šalyse ji išsilaikė ir smarkaus kritimo išvengė. Šios priežastys nulėmė ir spartų Lietuvos draudimo rinkos augimą 2013 metais, taip pat prognozuojamas stabilus ir maždaug du kartus didesnis nei šalies BVP draudimo rinkos augimas artimiausius trejus metus.

K. Šerpyčio vertinimu, ar draudimo bendrovei metai būna sėkmingi, ar ne, labai didele dalimi lemia šalyje vyraujantys orai. Lietuvoje 2013-aisais orai buvo palankūs ir didelių nuostolių neatnešė, tačiau pasauliniu mastu užfiksuota daug kataklizmų. Smarkūs uraganai ir audros, pridariusios daug žalos mūsų artimiausiems kaimynams ir visai Europai, Lietuvą aplenkė arba kliudė minimaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius