Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos eksporto plėtrai svarbios yra arabų šalys

Lietuvos eksportui vienos iš svarbiausių naujų krypčių išlieka arabų šalys, Japonija, Pietų Korėja ir JAV, rašo „Verslo žinios“.
Logistikos centro atidaryme
Eksportas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Eksportas

„Rusijos embargas verčia Lietuvos bendroves labai rimtai galvoti apie naujų rinkų paiešką. Daug potencialo matome ir Japonijoje, Pietų Korėjoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose. Pastarojoje, pabrangus doleriui, gerokai pagerėja Lietuvos gamintojų galimybės.

Grįžtant prie arabų šalių, joms labai svarbu užsitikrinti maisto tiekimo saugumą ir jie patys tai aiškiai sako. Žinoma, šių šalių atstovų prioritetas yra pirkti fermas, žemės ūkio produkcijos perdirbimo gamyklas ir taip užsitikrinti visišką maisto produktų gamybos kontrolę. Tačiau daug galimybių išlieka ir mūsų gamintojams. Arabų šalys gali tapti patikimomis, ilgalaikėmis partnerėmis“, – interviu dienraščiui sakė viešosios įstaigos „Versli Lietuva“ vadovas Mantas Nocius.

Jo teigimu, Lietuvos eksportui Skandinavijos šalys, Didžioji Britanija bei Olandija ir toliau išlieka svarbiomis eksporto kryptimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius