-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos energija“ neberems nei „Žalgirio“, nei kitų – uždaro labdaros fondą

„Lietuvos energija“ paskelbė apie sprendimą 2018 m. nebeskirti paramos ir inicijuoti paramos fondo veiklos nutraukimą. Šiam sprendimui neprieštaravo ir bendrovės stebėtojų taryba bei akcininkė Finansų ministerija.
Lietuvos energija
Lietuvos energija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip žinia, „Lietuvos energija“ nuo 2014 m. buvo Kauno krepšinio komandos „Žalgiris“ rėmėja, per metus skirdavusi 300 tūkstančių eurų.

Komanda buvo remiama, kai "Lietuvos energijai" vadovavo Dalius Misiūnas. Šiuo metu įmonei vadovauja Darius Maikštėnas.

„Mes atsitraukiame nuo bemaž populiariausios socialinės atsakomybės krypties – korporatyvinės filantropijos ir keliame sau tikslą integruoti atsakingos veiklos ir darnaus vystymosi principus į visą grupės veiklą“, – teigiama D.Maikštėno pareiškime.

Pasak jo, Lietuvoje susiklostė praktika, kai nemažai įmonių savo reputaciją siekia apsaugoti ar pagerinti aktyviai dalyvaudamos paramos projektuose, taip tarsi kompensuodamos ne visada palankiai vertinamos pagrindinės veiklos padarinius.

„Neretai socialinės atsakomybės samprata Lietuvoje apsiriboja tik parama ir labdara. Mes manome, kad socialinės atsakomybės kartelę galime iškelti aukščiau, visų pirma, siekdami savo pagrindinėje veikloje sukurti kuo daugiau vertės Lietuvai“, – sakė D. Maikštėnas.

„Lietuvos energija“ sako, kad koncentruosis ties energetikos veikla.

Pernai spalį „Lietuvos energijos” paramos fondas paskirstė daugiau kaip 800 tūkst. eurų paramos 41 nacionaliniam ir regioniniam projektui. Visi projektai bus įgyvendinti iki šių metų pabaigos. Naujas kvietimas teikti paraiškas paramai gauti nebus teikiamas. Grupės įmonės ketverius metus veikusiam fondui kasmet skirdavo iki 1 proc. metinio pelno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius