-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos energija“ nutraukė 23 mln. eurų vertės IT sistemų atnaujinimo konkursą

Energetikos grupė „Lietuvos energija“ nutraukė dvejus metus trukusį 22,75 mln. eurų (su PVM) vertės informacinių technologijų (IT) sistemų atnaujinimo konkursą, kurį laimėjo Lietuvos įmonė „InnoForce“ bei Čekijos „NESS Czech“. Tikėtina, kad konkursas bus išskaidytas į dalis ir skelbiamas iš naujo.
Lietuvos energija
Lietuvos energija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Lietuvos energijos“ atstovė BNS Ernesta Dapkienė BNS pranešė, kad Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT) leidus, konkursą nutraukti nutarta dar rugpjūčio pradžioje, o praėjusią savaitę, pasibaigus pretenzijų pateikimo terminui, jis nutrauktas galutinai.

Konkursas nutrauktas, Kainų komisijai gegužę nepatvirtinus „Lietuvos energijos“ investicijų į IT sistemų atnaujinimą.

Konkurso laimėtojas paskelbtas dar pernai liepą. Jame taip pat dalyvavo „Tieto Lietuva“ ir „Tieto Latvia“ konsorciumas, „Atea“ kartu su „Ingenious IT“ bei „Asseco Lietuvos“, „Asseco Poland“ ir „Asseco Central Europe“ konsorciumas. Konkursas užtruko dėl teisminių ginčų.

Pirminę paraišką konkursui buvo pateikusi ir bendrovė „IBM Lietuva“, kurios viena iš subrangovių turėjo būti „Alna Business Solutions“, tačiau vėliau ji pasiūlymo nepateikė.

Finansų ministerijos, Lietuvos muitinės, Valstybinės ligonių kasos ir Bendrojo pagalbos centro užsakymų turinčiai „InnoForce“ iki praėjusių metų spalio vadovavo Germanas Rudekas ( vienintelė jos akcininkė – Raisa Rudek) – jis su buvusiu verslo partneriu Marku Zbarskiu valdė jau bankrutavusią įmonę ERP – Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) pernai lapkritį pripažino, kad ERP bankrotas buvo tyčinis.

„Lietuvos energijos“ grupės įmonės naudoja daugiau nei 70 atskirų informacinių sistemų, kurių naudojimo vidurkis siekia daugiau nei 15 metų. Trečdalis šių sistemų jau kurį laiką nebepalaikomos ir neaptarnaujamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius