-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos energija“ pasirašė sutartį su inovacijų fondo vystytoja „Contrarian Ventures“

Į energetikos startuolius investuosiantį investicijų fondą steigianti valstybės valdoma energetikos grupė „Lietuvos energija“ antradienį pasirašė fondo steigimo sutartį su jo vystytoja „Contrarian Ventures“.
„Lietuvos energija“
„Lietuvos energija“ / „Lietuvos energijos“ nuotr.

„Steigdami į išmaniąją energetiką orientuotą rizikos kapitalo fondą, siekiame pritraukti naujas idėjas ir išorės talentus. Bendradarbiaudami ir sudarydami tinkamas sąlygas spręsti su energetika susijusius iššūkius, galėsime šių talentų potencialą panaudoti plėtodami tas sritis, kurios ateityje sukurs daugiausia vertės energetikoje“, – pranešime spaudai teigė „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

Planuojama, kad fondas per metus į startuolius investuos iki 1 mln. eurų, o akseleratorius per trejus metus turėtų prisidėti išvystant mažiausiai 15 startuolių. Fondo valdytojų „Contrarian Ventures“ komandą sudaro septyni ekspertai iš Lietuvos, Izraelio ir Olandijos.

Inovacijų fondas ir energetikos startuolių akseleratorius investuos į išmaniosios energetikos projektus – išmanieji tinklai, atsinaujinantys ištekliai, bioenergetika, smulkioji generacija, išmanūs namai, didieji duomenys ir analitika, elektroninės paslaugos bei kitus su energetika susijusius sprendimus.

Fondo veikla apims ir akseleratorių – atrinktų verslo idėjų autoriams bus suteikiama darbo vieta Vilniaus „Tech Park“ biuruose.

Atrinktos verslo idėjų komandos, kurios dar neturi veikiančio savo idėjos prototipo, galės tikėtis investicijos iki 50 tūkst. eurų, labiau pažengusios komandos – iki 300 tūkst. eurų arba išskirtiniais atvejais didesnės investicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius