Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos energija“ turi kelias alternatyvas investuotojams

„Lietuvos energija“ turi kelias alternatyvas investuotojams pritraukti: viena iš jų – išleisti obligacijų, kita – pritraukti investicijų į akcinį kapitalą, išleidžiant naujas akcijų emisijas arba parduodant esamų akcijų dalį, teigia „Lietuvos energijos“ Finansų ir iždo direktorius Darius Kašauskas.
Šiomis dienomis Lietuvos elektrinės du blokai dirba maksimaliu režimu.
Šiomis dienomis Lietuvos elektrinės du blokai dirba maksimaliu režimu. / „Lietuvos energijos“ nuotr.

„Galimybę pritraukti investicijų į akcinį kapitalą svarstome atsižvelgiant į tai, kad grupės kapitalo struktūroje nuosavas kapitalas sudaro santykinai per didelę dalį. Tokios investicijos „Lietuvos energijos“ grupei turėtų ilgalaikės strateginės naudos, kuri prisidėtų prie grupės korporatyvinio valdymo brandos didinimo arba sukurtų papildomą vertę realizuojant partnerystės naudą, pavyzdžiui, kogeneracinių jėgainių projektuose.

Ne mažiau naudingas toks žingsnis būtų ir grupės pagrindiniam akcininkui – valstybei, nes padidinus jau listinguojamų biržoje įmonių mažumos akcininkų dalį, būtų padidintas prekybos akcijomis likvidumas ir bendras vietinės kapitalo rinkos patrauklumas“, – interviu „Verslo žinioms“ pareiškė D.Kašauskas.

Pasak jo, potencialūs investuotojai galėtų būti pensijų fondai arba tarptautiniai infrastruktūriniai fondai. Jie į vieną objektą, D.Kašausko žodžiais, siekia investuoti, pavyzdžiui, ne mažiau nei 100-150 mln. eurų, todėl svarstant tokių investuotojų pritraukimą į kurią nors „Lietuvos energijos“ antrinę bendrovę, jiems galėtų atitekti svari akcinio kapitalo dalis ir galimybė pretenduoti į dalyvavimą bendrovės valdyme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius