Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos finansų maklerių asociacijai vadovaus Alius Jakubėlis

Lietuvos finansų maklerių asociacijos (LFMA) metiniame susirinkime asociacijos prezidentu išrinktas finansų maklerio įmonės „Orion Securities“ direktorius Alius Jakubėlis. Jis pakeitė 5 metus asociacijai vadovavusį Marių Dubnikovą, rašoma asociacijos pranešime spaudai.
Pinigai
Lietuvos finansų maklerių asociacijai vadovaus Alius Jakubėlis / Fotolia nuotr.

„Lietuvos kapitalo rinka gyvuoja daugiau nei dvidešimt metų, tačiau indėliai ir nekilnojamasis turtas išlieka pagrindiniais taupymo ir investavimo įrankiais. Šiandien bankuose yra 47 milijardai litų, už kuriuos mokamos minimalios palūkanos, nors tie pinigai galėtų sukurti daugiau vertės tiek šalies ekonomikai, tiek tiems patiems indėlininkams, jei jie pasirinktų kitus finansinius instrumentus. Taigi, šalia asociacijos narių džiaugsmų ir problemų, manau, būtina aktyviai imtis ir investavimo švietimo veiklos“, – sakė A.Jakubėlis.

Bankuose yra 47 milijardai litų, už kuriuos mokamos minimalios palūkanos, nors tie pinigai galėtų sukurti daugiau vertės tiek šalies ekonomikai, tiek tiems patiems indėlininkams, jei jie pasirinktų kitus finansinius instrumentus. Taigi būtina aktyviai imtis ir investavimo švietimo veiklos, – sakė A.Jakubėlis.

Savo valią išreiškę rinkos dalyviai tikisi, kad su naujuoju prezidentu priešakyje asociacija aktyviai sieks kapitalo rinkos sąlygų gerinimo, skatins produktyvų bendravimą su priežiūros ir mokesčių institucijomis, kurs palankią verslui aplinką, populiarins investavimą ir kartu stiprins asociacijos narių bendravimą bei bendradarbiavimą.

LFMA prezidentas pagal patvirtintus įstatus renkamas vienerių metų kadencijai. LFMA vienija finansų maklerių įmones ir bankų finansų maklerio departamentus jau daugiau kaip 20 metų. Asociacija taip pat yra Lietuvos verslo konfederacijos narė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius