Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos geležinkeliai“ bendradarbiaus su baltarusių trąšų tiekėja „Belaruskalij“

Valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ sudarė ilgalaikę sutartį su stambiausia pasaulyje baltarusių kalio trąšų gamintoja ir tiekėja – „Belaruskalij“.
„Lietuvos geležinkelių“ pastatas
„Lietuvos geležinkelių“ pastatas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Baltarusija yra viena pagrindinių mūsų partnerių krovinių vežimo srityje, todėl ilgametė sutartis su stambiausia šios valstybės trąšų gamintoja „Belaruskalij“ leis mums sustiprinti konkurencines pozicijas ir efektyviau planuoti vežimus, geriau paskirstyti mūsų išteklius – vagonus, lokomotyvus“, – trečiadienį žiniasklaidai išplatintame pranešime cituojamas „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Iki šiol su „Belaruskalij“ buvo sudaromos tik trumpalaikės sutartys, kuriose nebuvo numatyti jokie įsipareigojimai dėl tarifų stabilumo, vežamų krovinių garantuotų apimčių.

Sudaryta sutartis, anot „Lietuvos geležinkelių“, padidins konkurencinį pranašumą vežimų rinkoje, sustiprins strateginę partnerystę su mineralinių trąšų gamintoja bei eksportuotoja, atvers naujas galimybes kitiems transporto sektoriaus dalyviams – krovos kompanijoms bei Klaipėdos valstybiniam jūrų uostui.

„Belaruskalij“ yra ir vienas svarbiausių „Lietuvos geležinkelių“ klientų pagal vežamų krovinių apimtis. Tarptautinės trąšų asociacijos (IFA) duomenimis, „Belaruskalij“ eksportuojamų kalio trąšų dalis sudaro 20 proc. pasaulio rinkos. Baltarusių įmonė eksportuoja savo produkciją į daugiau nei 100 pasaulio valstybių.

„Lietuvos geležinkeliai“ 2017 metais vežė daugiau nei 10 mln. tonų šios bendrovės krovinių, o tai sudaro apie 20 proc. bendro praėjusiais metais vežtų krovinių kiekio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius