Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos geležinkeliai“ imasi papildomų veiksmų koronaviruso rizikos suvaldymui

„Lietuvos geležinkelių“ grupei priklausanti keleivių vežimo bendrovė „LG Keleiviams“ imasi papildomų prevencinių veiksmų, siekdama užkirsti kelią galimam koronaviruso plitimui: specialiai apmokytas aptarnaujantis personalas, traukinių patalpos ilgiau vėdinamos ir valomos dezinfekcinėmis priemonėmis, praneša bendrovė.
Lietuvos geležinkeliai
Lietuvos geležinkeliai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Reaguojant į šalyje paskelbtą ekstremalią situaciją ir pirmąjį identifikuotą koronaviruso atvejį, vykdomas papildomas traukinių vėdinimas, ilgesniam laikui paliekant atviras traukinio duris pradinėse bei galinėse maršrutų stotyse; nuo šeštadienio traukiniai dezinfekcinėmis priemonės bus valomi bent kartą per dieną, kursuojantys į oro uostą ar pasienio ruožuose – bent du kartus, ypatingą dėmesį skiriant porankiams, sėdynių atlošams ir tualetams. Keleivius aptarnaujančiam personalui surengti papildomi mokymai, konduktoriai ir mašinistai aprūpinti dezinfekciniais skysčiais, vienkartinėmis pirštinėmis. Bendrovė yra parengusi veiksmų planą ir pasiruošusi pilnai traukinio dezinfekcijai, jei jame būtų įtartas koronaviruso atvejis.

„Kartu su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru buvo parengta mokomoji medžiaga keleivius aptarnaujančiam personalui, remiantis ja edukuoti konduktoriai. Darbuotojai yra pasiruošę reaguoti, jeigu keleivis pasijustų prastai. Dėl to, keliaujant traukiniu ir pasijutus blogai ar pamačius kitą negaluojantį (karščiuojantį, čiaudintį, kosėjantį) pakeleivį, raginame kreiptis į traukinio personalą“, – pranešime spaudai cituojamas „LG keleiviams“ generalinis direktorius Linas Baužys.

Dažnesnis vėdinimas ir virusą naikinantis dezinfekuojantis valymas atliekamas ir didžiausią keleivių srautą turinčiose bei pasienyje esančiose geležinkelio stotyse: Vilniaus, Lentvario, Kenos, Kauno, Kaišiadorių, Kybartų, Šiaulių ir Klaipėdos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius