„Lietuvos geležinkeliai“ patvirtino paramos teikimo tvarką: daugiausia – švietimui, politikams – nieko

Antradienį „Lietuvos geležinkelių“ valdyba patvirtino bendrovės paramos teikimo tvarką, kurioje numatytos sritys, kurioms ateityje gali būti skiriama parama, kriterijai, kuriuos turės atitikti gavėjai. Taip pat įtvirtinta, kad informacija apie paramą ir jos gavėjus bus skelbiama viešai.
Saulius Skvernelis lankėsi akcinėje bendrovėje „Lietuvos geležinkeliai“
Saulius Skvernelis lankėsi akcinėje bendrovėje „Lietuvos geležinkeliai“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

25 proc. visos paramai numatytos sumos bus skiriama mokslui ir švietimui.

Aplinkos apsaugos projektams ir veikloms siektina paramos dalis – 15 proc., socialiniams, sporto ir sveikatos – 15 proc., kultūrai ir menui – taip pat 15 proc.

Regioniniams projektams ir veikloms bus siekiama skirti 20 proc. viso paramos biudžeto, kitoms visuomenei naudingoms ir nesavanaudiškomis pripažįstamoms veikloms – 10 proc.

Taip pat įtvirtinta vertės visuomenei sąvoka – skiriant paramą bus atsižvelgiama, kokią vertę visuomenei ar jos tikslinėms grupėms sukurs paremtas projektas, kokią naudą jis sukurs valstybei ar atskiriems regionams.

Naujoji tvarka buvo suderinta su Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antikorupciniu požiūriu. „Lietuvos geležinkeliai“ atsižvelgė į daugelį STT išsakytų pastabų.

Politikų fondai liks be paramos

Patvirtintoje tvarkoje taip pat numatyta, kam parama negali būti teikiama. Pavyzdžiui, lėšų iš „Lietuvos geležinkelių“ nebegalės gauti politikų įsteigti labdaros ir paramos fondai. Anksčiau „Lietuvos geležinkelių“ antrinės įmonės yra tokios paramos suteikusios.

Taip pat numatyta, kad parama negalės būti skiriama asmenims, kurie per pastaruosius penkerius metus netinkamai įgyvendino ar yra pažeidę anksčiau su bendrove sudarytą paramos sutartį.

Pačios paramos teikimas kol kas nėra atnaujintas. Naujojoje tvarkoje numatyta, kad parama galės būti skiriama tik tuomet, kai valdyba patvirtins metinę paramai skiriamą sumą. Tai kol kas nėra padaryta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius