Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 04 /17:26

„Lietuvos geležinkelių“ paslaugos neįgaliesiems bus pritaikytos 2024 metais

Valstybės valdoma bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ ketina iki 2024 metų labiau pritaikyti savo paslaugas neįgaliesiems, taip pat senjorams, šeimoms su mažais vaikais.
Reido akimirkos
Reido akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Lietuvos geležinkelių“ valdyba antradienį pritarė tai numatančiai programai. Ją įgyvendinant bus perkami nauji keleiviniai traukiniai, įdiegta nauja bilietų pardavimo sistema, pertvarkytos stotys, peronai, Vilniaus ir Kaišiadorių pėsčiųjų tiltai virš geležinkelio bei kita infrastruktūra geležinkelyje Vilnius–Klaipėda.

„Siekiame, kad kelionės geležinkeliu būtų prieinamos ir patogios visiems keleiviams. Parengta ir valdybos patvirtinta programa leis pasiekti šio tikslo“, – pranešime sakė „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Įmonė skelbė, jog pritaikant jos infrastruktūrą neįgaliesiems, reikės įsigyti 32 traukinius su vagonais, tai kainuos apie 449 mln. eurų. Didelių investicijų reikės ir atnaujinti virš 100 peronų stotyse ir stotelėse.

Tačiau įmonės paprašius patikslinti investicijas, „Lietuvos geležinkeliai“ trečiadienį BNS pranešė, kad preliminariai visoms programos priemonėms reikėtų apie 270 mln. eurų.

„Šios lėšos bus skiriamos siekiant padidinti geležinkelio paslaugų prieinamumą ir kelionių patogumą visiems keleiviams, įskaitant jaunas šeimas, senjorus ir negalią turinčius žmones“, – pabrėžia bendrovė.

Vyriausybė lapkritį iki 2024-ųjų pabaigos pratęsė šiemet baigiančią galioti išimtį, leidžiančią „Lietuvos geležinkeliams“ nepritaikyti traukinių ir peronų neįgaliesiems. Įstatymo pakeitimus dar turės patvirtinti Seimas.

Įgyvendinus programą, „Lietuvos geležinkelių“ paslaugos atitiks ES reglamentą, kuris nustato neįgaliųjų ir riboto judumo keleivių teisių užtikrinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius