Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos įmonė modernizuos Burundžio centrinio banko duomenų centro infrastruktūrą

Kritinės informacinių technologijų (IT) infrastruktūros įmonė BAIP kartu su kitomis BAIP grupės įmonėmis Norway Registers Development AS ir Norway Registers Development East Africa Ltd pasirašė dvi sutartis su Burundžio Centriniu banku (BRB) bei Burundžio Finansinio ir privataus sektoriaus plėtros projektu (PSD). Pagal šias sutartis bus įgyvendinta Burundžio Centrinio Banko duomenų centro, palaikančio Nacionalinę mokėjimų sistemą bei Banko priežiūros taikomąsias programas, infrastruktūros modernizacija ir priežiūra.
BAIP modernizuos Burundžio Centrinio banko duomenų centro infrastruktūrą
BAIP modernizuos Burundžio Centrinio banko duomenų centro infrastruktūrą / BAIP nuotr.

 

Sutarties, pasirašytos su PSD, trukmė 11 mėn., o vertė siekia 2,45 mln. JAV dolerių. Vėliau pradės galioti 5 metų trukmės, beveik 0,25mln. JAV dolerių vertės priežiūros sutartis (1 metų garantinis ir 4 metų po garantinis laikotarpis), pasirašyta su Burundžio Centriniu Banku. Projektą finansuoja Pasaulio bankas.

Komentuodamas pasirašytas sutartis, BAIP, jungtinės veiklos vedančio partnerio, generalinis direktorius Gytis Umantas teigė, kad „ir projekto geografija – Rytų Afrika, ir projekto apimtis – kritinių IT infrastruktūros sprendimų architektūra ir įgyvendinimas, atitinka įmonės kompetenciją ir specializaciją.

Generalinis direktorius Gytis Umantas teigė, kad „ir projekto geografija – Rytų Afrika, ir projekto apimtis – kritinių IT infrastruktūros sprendimų architektūra ir įgyvendinimas, atitinka įmonės kompetenciją ir specializaciją.

"Rytų Afrikos klientai vis dažniau reikalauja kokybiškų, aukščiausių standartų paslaugų. Tai suteikė mums konkurencinį pranašumą ir mes pateisinsime Burundžio bendruomenės pasitikėjimą ir lūkesčius”, – pažymėjo G. Umantas

Naujoji platforma palaikys el. mokėjimų sistemą, Banko informacinę sistemą ir jų tarpusavio duomenų mainus. Taip pat sistema padės Burundžio Centriniam bankui apsikeisti duomenimis su išoriniais klientais – ministerijomis bei kitomis institucijomis.

“Burundžio Centrinio banko infrastruktūros modernizacija suteiks reikalingą postūmį viso finansinio ir bankinio sektoriaus vystymuisi šalyje”, komentavo Burundžio Centrinio banko viceprezidentas Melchior Wagara.

„Šis projektas pagerins finansinių paslaugų prieinamumą bei padidins elektroninių pavedimų greitį tarp bankų, verslų ir gyventojų, kas taip pat turės teigiamą įtaką visam verslo klimatui Burundyje”, – pabrėžė Louis Ndikumana, Burundžio Finansinio ir privataus sektoriaus plėtros projekto koordinatorius.

Projektas apima modernios duomenų centro infrastruktūros išvystymą, įskaitant įrangos pristatymą, projektavimą, montavimą ir priežiūrą ateinančius 5 metus. Taip pat bus įtvirtintos visos veiklos procedūros bei procesai, vyks centrinio Burundžio banko IT personalo mokymas ir žinių perdavimas, kad BRB galėtų savarankiškai teikti naujas paslaugas bei prižiūrėti susijusias technologijas.

Projektas bus įgyvendinamas trijose vietose: pagrindiniame duomenų centre BRB centriniame biure Bužumbūroje, avarinio atstatymo centre Ngozi filiale ir Gitega filiale – iš viso daugiau nei 500 darbo vietų.

Avarinio atstatymo centras bus pajėgus užtikrinti sistemos atsparumą ir prieinamumą per kelias valandas. Nepaisant elektros tiekimo ir ryšio apribojimų, planuojamas 99,95% visų BRB sistemų ir kritinių veiklos taikomųjų programų pasiekiamumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius