Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 02 /16:22

Lietuvos ir Latvijos atstovai pareiškė nepasitikėjimą „RB Rail“ vadove

Europinės vėžės geležinkelio projektą „Rail Baltica“ įgyvendinančios bendros trijų Baltijos šalių įmonės „RB Rail“ stebėtojų taryba ketvirtadienį nediskutavo dėl įmonės vadovės Baibos Rubesos, nors du iš trijų akcininkų tą pačią dieną išreiškė nepasitikėjimą ja. Pati B.Rubesa teigia neatsistatydinanti.
Projekto „Rail Baltic“ darbus Lietuvos teritorijoje planuojama baigti iki 2015-ų metų
Projekto „Rail Baltic“ darbus Lietuvos teritorijoje planuojama baigti iki 2015-ų metų / Vilmos Danauskienės nuotr.

Tai BNS patvirtino stebėtojų tarybos pirmininkės pavaduotojas ir „RB Rail“ akcininkės „Rail Baltica statyba“ vadovas Karolis Sankovskis bei stebėtojų tarybos narys, „Lietuvos geležinkelių“ „Rail Baltica“ koordinavimo departamento vadovas Arenijus Jackus.

„Stebėtojų taryboje šis klausimas (nepasitikėjimas B.Rubesa – BNS) nebuvo svarstomas, bet prieš tai šis klausimas buvo svarstomas akcininkų susirinkime, kuriame buvo nuspręsta pareikšti nepasitikėjimą vadove. Toliau ši situacija bus sprendžiama ateinančiuose stebėtojų tarybos posėdžiuose“, – BNS kalbėjo K. Sankovskis.

Anot jo, „RB Rail“ akcininkų susirinkime nepasitikėjimą B.Rubesa išreiškė lietuviai ir estai, o latviai susilaikė. Tai ketvirtadienį BNS patvirtino ir Latvijos „Eiropas Dzelzcela Linijas“ atstovė Rita Voronkova.

„Tai yra visų projekto partnerių supratimas. Taip, latviai susilaikė, bet bendras pajautimas ir ypatingai estų, lietuvių pozicija išreikšta – yra tiesiog skirtingas supratimas ir pozicijos išsiskyrimas projekto valdymo ir koordinavimo klausimais“, – BNS teigė K.Sankovskis.

Jis nenorėjo išsamiau kalbėti apie priežastis, kodėl nepasitikima B.Rubesa.

„Nenorėčiau labiau leistis į detales. Tai sudėtingas klausimas. Iš esmės vadovės rolė buvo ir yra užtikrinti pilnavertį projekto koordinavimą, visų šalių pozicijų vertinimą. Kadangi akcininkų lūkesčiai nebuvo tenkinami faktiškai koordinavimo užtikrinime, todėl toks sprendimas buvo priimtas“, – teigė jis.

Europinės vėžės geležinkelio projektą „Rail Baltica“ įgyvendinančios bendros trijų Baltijos šalių įmonės „RB Rail“ vadovė Baiba Rubesa nesitraukia iš pareigų po to, kai du iš trijų įmonės akcininkų pareiškė nepasitikėjima ja.

Pati B.Rubesa atsiuntė komentarą, kuriame teigia neatsistatydinanti.

Pasak K.Sankovskio, kol kas nėra numatyta, kada bus kitas stebėtojų tarybos posėdis.

Iki pernai gruodžio dirbusios buvusios Lietuvos susisiekimo ministerijos bei „Lietuvos geležinkelių“ vadovybės ir B.Rubesos požiūriai dažnai skyrėsi, abi pusės ne kartą viešai kritikavo viena kitą.

„RB Rail“ akcininkės yra „Lietuvos geležinkelių“ antrinė bendrovė „Rail Baltica statyba“, Latvijos „Eiropas Dzelzcela Linijas“ ir Estijos „Rail Baltic Estonia“.

Latvijos premjeras su kolegomis nori aptarti

Latvijos premjeras inicijuoja trijų Baltijos šalių premjerų susitikimą, kuriame būtų aptartas pasitikėjimo Europinės vėžės geležinkelio projektą „Rail Baltica“ įgyvendinančios bendros trijų Baltijos šalių įmonės „RB Rail“ vadove Baiba Rubesa klausimas, pranešė premjero atstovas spaudai.

Pasak Andrejaus Vaivaro, Maris Kučinskis nori išklausyti ketvirtadienį dviejų iš trijų šalių išreikšto nepasitikėjimo B.Rubesa argumentus.

Latvijos premjero atstovas nepasakė, kad galėtų įvykti M.Kučinskio ir Sauliaus Skvernelio bei Jurio Rato susitikimas.

Ketvirtadienį vykusiame „RB Rail“ akcininkų susirinkime Estijos ir Lietuvos atstovai išreiškė nepasitikėjimą B. Rubesa, o Latvija – susilaikė. Tądien vykusiame stebėtojų tarybos, kuri turėtų galutinai nulemti B. Rubesos likimą, posėdyje šis klausimas nebuvo svarstytas.

„RB Rail“ penktadienį išplatino B.Rubesos komentarą, kuriame tiesiogiai nebuvo užsiminta apie jos sprendimą likti įmonės vadove. Komentare R. Rubesa teigė, kad susiduria su pasipriešinimu iš kai kurių įmonės stebėtojų tarybos narių, o akcininkams galėjo nepatikti jos vadovavimo principai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius