Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos laužaviečių žemėlapio“ iniciatoriai – už gamtos puoselėjimą

Praėjusį savaitgalį ne tik oras priminė apie artėjančias iškylas gamtoje – švarinimo akcijos sutraukė į Lietuvos žaliąsias zonas neabejingus gamtai žmones. Projekto „Lietuvos laužaviečių žemėlapis“ iniciatoriai, bendrovės „Suslavičius-Felix“ darbuotojai taip pat prisijungė prie gamtos mylėtojų ir sutvarkė populiarią šalia Kauno esančią laužavietę „Barsukynė“.
Stovuklautojai
Stovyklautojai / Organizatorių nuotr.

„Populiariausios Lietuvos atviros poilsio vietos dažniausiai būna ir vienos nešvariausių. Todėl, norėdami geru savo pavyzdžiu parodyti, kad reikia saugoti gamtą, sutvarkėme šią miestiečių itin mėgstamą vietą ir taip simboliškai atidarėme iškylų sezoną,“ – teigia pirmojo lietuviško kečupo gamintojos bendrovės „Suslavičius-Felix“ generalinis direktorius Darijus Taraila.

Pasak D.Tarailos, inicijuodama „Lietuvos laužaviečių žemėlapio“ sukūrimą bendrovė tikėjo, jog atrasdami naujas iškylų vietas, žmonės čia ne tik smagiai leis laiką, bet ir atsakingiau žvelgs į gamtos saugumą ir puoselėjimą.

„Be to, kad kurdami žemėlapį siekiame, jog žmonės žinotų naujas šalies laužavietes, skatiname žmonių sąmoningumą ir atsakomybės gamtai jausmą. Tinkamas elgesys laužavietėse ne tik sumažins gaisrų skaičių miškuose, bet ir leis maloniai praleisti laiką viešose laužavietėse,“ – sako „Suslavičiaus“ kečupo atstovas.

Jam antrina ir Dubravos eksperimentinės miškų urėdijos Kačerginės girininkijos girininkas Kazimieras Balčiūnas. Pasak jo, liko vos vienetai tokių, kurie po iškylos palieka šiukšlių maišus. „Pastebėjome, kad vis dažniau lietuviai savanoriškai traukia į gamtą tvarkyti miško aikštelių. Dauguma atvykstančių į populiariausias laužavietes sutvarko jas. Laužavietes išlaikyti tvarkingas nėra sunku – reikia tik pasirūpinti laužo vieta, susirinkti šiukšles, na ir, žinoma, nelaužyti ten esančių suoliukų, stalo ar pavėsinės. Tvarkingos poilsio vietos visuomet traukia sugrįžti ir vėl“, – įsitikinęs girininkas Kazimieras Balčiūnas.

„Lietuvos laužaviečių žemėlapis“ skirtas žmonėms susipažinti su Lietuvos gamta, mėgautis galimybe iškylauti joje ir puoselėti kiekvieno iš mūsų atsakingą draugystę su ja. „Suslavičiaus“ kečupas šiuo projektu linki saugoti, puoselėti ir teisingai naudotis Lietuvos gamta.

Puslapio bendraautoriais gali tapti kiekvienas, kuris mėgsta poilsį gamtoje. Žemėlapis pildomas nuolat – kiekvienas iš jūsų gali atsiųsti savo laužavietę el. paštu lauzavietes@suslavicius-felix.lt. Projekto partneriai patikrins, ar ji iš tiesų vieša ir legali ir jeigu taip, ji atsiras tarp kitų laužaviečių. Visi gamtos gerbėjai kviečiami jungtis į Lietuvos laužaviečių puslapio socialiniame tinkle „Facebook“ „Lietuvos laužavietės“ bendruomenę.

Kraukitės iškylos krepšius, kvieskitės draugus, „Suslavičiaus“ kečupas mus veža į gamtą!

Pavadinimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius