-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos paštas daugiau nebeteiks mokėjimo sąskaitos paslaugų

Lietuvos paštas nutraukia faksogramos, vadinamojo verslo pašto, asmendėžių, išorinių sąskaitų apmokėjimų modulio ir mokėjimo sąskaitos paslaugas. Valstybei priklausanti bendrovė tokį sprendimą priėmė įvertinusi klientų poreikius.
Lietuvos pašto skyrius Antakalnyje
Lietuvos pašto skyrius Antakalnyje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Faksograma – tai informacijos/dokumento persiuntimas iš pašte esančio fakso gavėjui į fakso numerį Lietuvoje arba užsienio šalyse. Paslauga buvo skirta privatiems klientams, tačiau po sparčios interneto plėtros jų drastiškai sumažėjo ir ja šiuo metu naudojasi vos keli pavieniai klientai.

„Vadinamasis verslo paštas – tai Lietuvos pašto paslauga, kuria naudojosi išskirtinai verslo klientai, išsikviesdami asmeniškai laiškininką paimti jų siuntos. Ši paslauga keičiama kur kas efektyvesne, automatizuota sistema – tikimės, kad ji verslo klientams bus kur kas patogesnė“, – sako Lietuvos pašto Rinkodaros ir pardavimų direktorius Norbertas Žioba.

Asmendėžės buvo įrengtos kai kuriuose Vilniaus miesto rajonuose ir jo apylinkėse prie gyvenamųjų namų – į jas gyventojai nukreipdavo savo siuntas, o kurjeris jas pristatydavo. Kadangi gyventojai pastaruoju metu nebuvo linkę naudotis šia paslauga ir mieliau siuntas atsiimdavo savitarnos terminaluose, ji tapo nuostolinga.

Lietuvos paštas taip pat uždarys išorinių sąskaitų apmokėjimo modulį, kuris veikė kaip tarpininkas tarp pirkėjo ir pardavėjo sąskaitų išrašymo procese.

Nuo 2019 m. birželio 1 d. klientams nebebus teikiama ir mokėjimo sąskaitos paslauga. Šis produktas Lietuvos pašto teikiamų finansinių paslaugų krepšelyje buvo itin nepelningas, skelbia Paštas. 2017 m. bendrovės finansinių paslaugų pajamų struktūroje mokėjimo sąskaita sudarė vos 0,04 proc., kai investicijos į šios paslaugos palaikymą siekia kelis šimtus tūkstančių eurų per metus.

„Savo klientams mes pateiksime visą būtiną informaciją apie galimybę atsidaryti naujas sąskaitas bankuose, kredito unijose ar elektroninių pinigų įstaigose“, – sako N.Žioba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius