-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos startuoliams – naujo fondo parama

Su smulkaus ir vidutinio verslo (SVV) įmonėmis bei privačiais vartotojais dirbantys Lietuvos startuoliai gali tikėtis investicijų iš Estijos bendrovės „Trind Ventures“ baigto telkti 55 mln. eurų vertės fondo „Trind VC“ .
Startuolis
Startuolis / 123RF.com nuotr.

Fondas per ketverius metus planuoja investuoti į 30-40 sparčiai augančių startuolių, finansavimo gali tikėtis ir Lietuvos įmonės, antradienį pranešė „Trind Ventures“.

„Lietuva neabejotinai yra sparčiai auganti rinka tiek startuoliams, tiek ir investuotojams. Nors finansavimas tampa vis sunkesniu, norime pasiūlyti finansavimo tęstinumą investuodami per visą ciklą, nes manome, kad puikūs steigėjai turėtų gauti finansavimą rinkos sąlygomis“, – pranešime sako „Trind VC“ partneris Reima Linnanvirta.

Teigiama, kad fondas Baltijos šalyse ir Suomijoje investuos į su SVV ir privačiais vartotojais dirbančias įmones, taip pat į įmones, dirbančias su vartotojiškomis, verslui skirtomis programinėmis įrangomis.

Viena įmonė gali tikėtis nuo 100 tūkst. iki 5 mln. eurų finansavimo.

Fondą remia tokie investuotojai Estijos banko LHV pensijų fondas, „European Investment Funds“, „Swedbank Investment Funds“, ir „Finnish Industry Investment“ („Suomen Teollisuussijoitus“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius