Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos verslas 2013 metais augo, tačiau jautėsi vienišas be valstybės pagalbos

Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento direktorius Sigitas Besagirskas, vertindamas prabėgusius metus, optimizmu netrykšta. Žinių radijo laidai „Verslo akademija“ jis teigė, kad verslas 2013 metais augo, tačiau jautėsi vienišas, nes pagalbos iš valstybės, deja, nesulaukė.
Sigitas Besagirskas
Sigitas Besagirskas / BFL nuotr.

„Sakyčiau, buvo gana neblogi metai. Jautėme tam tikrą atsigavimą po 2008 metų krizės, bet kažkokių stebuklų, proveržių, kurie buvo užprogramuoti mūsų dokumentuose, mūsų valstybės strategijose, deja, neišvydome“, – kalbėjo S.Besagirskas.

Anot pašnekovo, verslas buvo paliktas vienas, be valstybės intervencijos, tai reiškia, kad valstybė nesprendė ilgalaikių problemų, todėl verslas negali augti greičiau. Verslas augo, bet augo tik dėl savo pastangų.

Pasak S.Besagirsko, 2014 metais tikimasi glaudesnio verslo ir valdžios dialogo: „Verslas jau seniai svajoja, kad  valdžia padės nugalėti tas kliūtis, kurias sėkmingai įveikė estai ar kai kurios kitos Europos Sąjungos šalys. Nemanau, kad estų verslininkai kažkuo ypatingi ar pranašesni.“

Valstybė pernai nesprendė ilgalaikių problemų, todėl verslas negali augti greičiau. Verslas augo, bet augo tik dėl savo pastangų.

Estijos vyriausybės veiksmai, pasak pašnekovo, yra daug efektyvesni. O mūsų silpnoji grandis yra valstybės valdymas. S.Besagirskas tikisi, kad šiais metais bus esminių pokyčių sprendžiant darbo santykių lankstumo, energetinių išteklių kainų, biurokratinės naštos mažinimo ir kitus klausimus.
 
Lietuvos smulkaus ir vidutinio verslo tarybos pirmininko pavaduotojas Artūras Mackevičius apie 2013 metus kalba su didesniu optimizmu. Pasak jo, metai buvo neblogi, tačiau klaidų išvengti nepavyko.
 
„Metų pradžioje nemažų problemų sukėlė staigus minimalios algos didinimas, – sako A.Mackevičius. – Gerokai padidėjo bankrotų skaičius. Ūkio ministerijos duomenimis, bankrutavusių ir uždaromų įmonių pernai pagausėjo 25 procentais.“
 
Anot A.Mackevičiaus, tai atsakymas tiems, kurie teigia, kad tokie sprendimai esą nedaro įtakos ekonomikos vystymuisi ir neturi jokių pasekmių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius